Uhapšeni osumnjičeni za krađu na pruzi između Nove Pazove i Beške, zbog koje je usporen Soko 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Inđiji su, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili tešku krađu na deonici brze pruge između Nove Pazove i Beške i uhapsili S. A. (33), E. A. (22) i V. S. (35), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ovo produženo krivično delo u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su oni, od početka godine, na ovoj deonici, brusilicama i makazama sekli bakarnu užad na tzv. čvrstim tačkama kontaktne mreže, što je usporilo kretanje „Soko“ voza između Beograda i Novog Sada.

Isečenu užad su, kako se sumnja, prodavali otpadima sekundarnih sirovina na području Beograda, a policija je pronašla alat koji je korišćen za sečenje i delove ukradenih užadi.

Materijalna šteta koja je pričinjena JP „Infrastruktura železnice Srbije“ procenjuje se na oko 1.200.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Podsetimo, predsednik Srbije je polovinom januara izjavio da je voz „Soko“ na relaciji Beograd – Novi Sad „bez razloga“ i preventivno vozio sporije „da bi se sačuvali životi“.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska gradilišta deonice brze pruge Novi Sad – Subotica u naselju Stepanovićevo, rekao da je do toga došlo zbog „bitangi“ koje mogu da ukradu bakarne delove pruge zbog prodaje, zbog čega je voz „umesto 200 išao 160 kilometara na sat i kasnio četiri i po minuta“.

„Pitam se ko su ti ljudi među nama koji to rade? Nije prvi put, celu noć su popravljali da bi voz mogao danas da ide 200 na sat“, rekao je Vučić i dodao da će predložiti „pet puta veće kazne“ za kradljivce delova sa pruge, da to ne bude kvalifikovano kao „sitna krađa, nego urgrožavanje bezbednosti većeg broja ljudi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari