Uhapšeni Zrenjaninci kasno sinoć pušteni iz pritvora 1Foto: Pokret ujedinjenih fantoma

Grupa šestoro privedenih Zrenjaninaca, koje je policija juče privela nakon mirnog protesta zbog donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji, puštena je kasno sinoć posle 23 sata iz pritvora.

Među uhapšenima je bila i potpredsednica Stranke slobode i pravde Sonja Pernat, kojoj su pripadnici policije povredili ruku grubim postupanjem prilikom privođenja, saopštila je Stranka slobode i pravde.

Kako su naveli, Sonja Pernat koja je majka troje dece morala je zbog povrede da zatraži pomoć u Urgentnom centru, nakon što je puštena iz pritvora.

Dragan Đilas, predsednik SSP naveo je na svom tviter nalogu “Za sve koji danas maltretiraju građane imam samo jedno pitanje: Šta ćete vi sutra? Nema te rupe u koju ćete moći da se sakrijete” poručio je predsednik SSP.

Grupa Zrenjaninaca, članovi SSP i Pokreta ujedinjenih fantoma, navela je da su juče mirno protestvovali na platou kod stare pijace, u blizini autobusa sa pristalicama SNS, kojima su preprečili put.

Kako su objasnili, dok su držali transparent sa natpisom “Dosta smo pili vaših laži” njih je napala, prvo verbalno a posle i fizički, grupa maskiranih muškaraca.

U raspravu su se uključili i neki od funkcionera SNS, dok su pristalice SNS-a dobacivale da ih treba pregaziti autobusima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari