Ujedinjeni protiv kovida povodom dodele “Hipokratove medalje” Vučiću: Ima kolega ogrezlih u poltronstvu koje žive oportunizam 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

U vremenu bez samilosti, u našem društvu bezosećajnosti, potpuno razbijenom u paramparčad, postaje sasvim normalno da jedno strukovno udruženje dodeljuje medalju jednom političaru, navodi se u saopštenju Ujedinjenih protiv kovida (UPK).

UKP je reagovao nakon što je Društvo lekara Vojvodine dodelilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „Hipokratovu medalju“ za, kako je navedeno, zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je danas iz kancelarije predsednika.

“S obzirom na epidemiološku situaciju, a radi izbegavanja novih konfrontacija u našem duboko podeljenom društvu, UPK se već dugo ne oglašava, ali ovakav čin je stavljanje soli na ranu naseg esnafa, i može ukazati na to da ima kolega ogrezlih u poltronstvu koje žive oportunizam. Možda je upravo tu negde tajna zašto su nam liste čekanja tako duge, zašto se pacijenti šetaju od jedne do druge ustanove, često bez adekvatne usluge, zašto je kod nas za sve potrebna veza, i zašto o svemu ćuti Lekarska komora Srbije, koja koristeći novac svojih kolega, a usput štiteći nereagovanjem razne “nestoroviće” u zdravstvu, i dalje ne formira Fond za pomoć deci preminulih lekara. Trebalo bi da imate makar malo stida, kolege iz Društva lekara Vojvodine”, navodi se u saopštenju UPK-a.

Kako dodaju, naredni laureat bi trebalo da vam bude neki bankomat.

“Dodelite mu medalju zato što vam je dao vaše pare. On vas bar neće učiti kako da radite svoj posao”, navode iz Ujedinjenih protiv kovida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari