Društvo lekara Vojvodine uručilo "Hipokratovu medalju" Aleksandru Vučiću 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas od Društva lekara Vojvodine „Hipokratovu medalju“ za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je danas iz kancelarije predsednika.

„Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su predsedniku i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji. Upravo zato je ovo prestižno priznanje, koje se uručuje zaslužnim pojedincima jednom u deset godina, ovoga puta dodeljeno predsedniku Srbije, koji je oblasti zdravstva posvetio posebnu pažnju u svim aspektima“, navodi se u saopštenju.

Vučić je istakao da „Hipokratovu medalju“ ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu državu.

On se zahvalio celokupnom medicinskom i nemedicinskom osoblju, i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu  povećanje zarada i unapređenje uslova rada, medicinskih radnika.

„Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana“, rekao je Vučić.

Dodao je i da će se nastaviti ulaganja u zdravstvo, kako bi građani dobili što kvalitetnije usluge u svojoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari