Ukinuto rešenje o ukidanju pritvora optuženima za Ćuruviju 1Foto: FoNet/Andrija Ilić

Apelacioni sud ukinuo rešenje o ukidanju pritvora Milanu Radonjić i Ratku Romiću, optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, prenosi danas N1.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić izjavila je za N1 da Radonjić i Romić ostaju u kućnom pritvoru dok Specijalni sud ne donese novo prvostepeno rešenje. Ona dodaje da je Apelacioni sud usvojio žalbu tužioca za organizovani kriminal, i tako ukinuo prvostepeno rešenje zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Prema tumačenju Apelacionog suda prvostepeno rešenje doneto je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer je izreka rešenja nerazumljiva i protivrečna sama sebi, kao i razlozima rešenja, rekla je Piljić.

Podsetimo, Specijalni sud je 6. jula doneo rešenje kojim je posle tri i po godine, ukinuo pritvor nekadašnjim pripadnicima Državne bezbednosti Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo.

Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine. Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog „javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari