Uklonjen teren za mini golf na livadici gde treba da bude crkva na Limanu: Nema građevinske table, radnici zbunjeno odgovarali na pitanja građana 1Foto: 021.rs

Teren za mini golf, koji se nije koristio, godinama se nalazio na zelenoj površini, koju građani žele da sačuvaju.

Na ovoj lokaciji planira se izgradnja crkve posvećene stradalima u južnoj Bačkoj tokom Drugog svetskog rata.

Reporteru 021.rs su radnici rekli da su dobili zadatak da uklone stari sportski teren kako bi se tu sagradilo novo igralište ili teren, ali nisu kada će to biti učinjeno.

Tokom nekoliko minuta koliko je reporter boravio na lokaciji, više građana je prišlo i pitalo radnike da li se počelo sa izgradnjom crkve.

Zbunjeni radnici nisu znali šta da odgovore, jer nisu bili upućeni u dešavanja na Limanu.

Građani su bili zadovoljni odgovor da se planira izgradnja novog igrališta, ali su neki pitali gde je građevinska tabla.

Krajem februara gradska vlast je predložila da se na ovoj lokaciji izgradi crkva. Odluka je usvojeno na sednici Skupštine grada početkom marta.

Obrazloženje vlasti je da u Novom Sadu postoji potreba za verskim objektima, dok bi se izgradnjom povećala površina „zelenih oaza“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

Ubrzo nakon usvajanja na rani javni uvid stavljene su izmene plana kako bi se omogućila izgradnja objekta.

Stanovnici ovog dela grada su se zvanično, preko zbora mesne zajednice, izjasnili da ne žele verski objekat, zatraživši da pored Štranda bude parkić sa igralište.

Njima je podršku pružio niz opozicionih političkih stranaka. Nasuprot tome, usprotivili su im se gradska vlast, optuživši ih za napad na svetinje, kao i Eparhija bačka.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari