Ukrovljeno 16 novih učionica u Šapcu 1

Posle dve godine, koliko je trajala rekonstrukcija, Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ dobila je pristojne uslove za nastavu.

Prethodno je za učenike ove škole nastava od po 30 minuta održavana u Trgovinskoj školi kao i u Narodnom univerzitetu, kao i subotom.

Pored kompletne rekonstrukcije osposobljen je i nekadašnji tavanski prostor. Dobijeno je 16 novih učionica sa po 22 kvadrata, što omogućava nastavu i vežbanje u odgovarajućim uslovima. Radovi vredni više od 30 miliona dinara su finansirani iz republičkog budžeta, a troškove nastave u prethodnom periodu finansirala je lokalna samouprava.

Direktor škole Dragan Karić ističe da uprkos neodgovarajućim uslovima učenici nisu ništa izgubili, i pobrali su vredne nagrade na republičkim takmičenjima. Sada će svakako biti u prilici da uče i vežbaju u boljim uslovima, a potrebna je i zamena pojedinih dotrajalih instrumenata. Ovaj objekat stariji je od jednog veka i nalazi se pod zaštitom države. Školu pohađa oko stotinu učenika osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, a od osnivanja muzičko obrazovanje steklo je više od deset hiljada đaka. Po rezultatima učenici ove škole su među najboljima u Srbiji, a ovde se organizuje i međunarodno takmičenje mladih pijanista.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana“ se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari