Ulica Kraljevića Marka u Novom Sadu ponovo zatvorena za saobraćaj 1Foto: Grad Novi Sad

Gradska uprava za građevinsko zemljište saopštava da počinje druga faza radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Kraljevića Marka, koja obuhvata deonicu od Ulice Berislava Berića do Maksi diskonta u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „Kraljev park“. Ovaj deo ulice biće u potpunosti zatvoren za saobraćaj.

Prema planiranoj dinamici, radovi će trajati do sredine marta, nakon čega će početi rekonstrukcija poslednje deonice (od „Kraljevog parka“ do Bulevara kralja Petra I).

U okviru ovog investicionog projekta, Ulica Kraljevića Marka dobija obnovljenu kolovoznu konstrukciju, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze i 102 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja.

Postojeća kanalizaciona mreža se rekonstruiše, a izgradnjom 50 novih slivnika biće omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.

U Ulici Kraljevića Marka biće očuvana postojeća stabla koja se nalaze u uličnom koridoru, dok je nekoliko mladih sadnica presađeno na lokacije u neposrednoj blizini.

Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova, visine osam metara, sa LED svetiljkama.

Ukupna vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari