Ulice i trotoari u Novom Pazaru raskopani već nedeljama: Saniranje čeka “sleganje zemlje” 1foto: N. Kočović

Ulice od nove toplane na biomasu, preko autobuske stanice do centra Novog Pazara raskopane su već nedeljama zbog čega je odvijanje saobraćaja i kretanje pešaka u tom delu grada otežano.

Posebno je teška situacija od početka septembra, sa početkom školske godine, jer je raskopan trotoar u Ulici Stefana Nemanje u blizini Osnovne škole “Bratstvo” zbog čega učenici često hodaju kolovozom.

Iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, čiji je posao održavanje javih površina i saobraćajnica, navode da je projektom o izgradnji toplovoda precizirano da je obaveza izvođača radova da sanira raskopane ulice i trotoare.

“Trebalo bi da sanacija počne za par dana, kada se zemljište slegne i zbije. U suprotnom bi došlo do oštećenja postavljenih cevi”, objašnjava direktor tog javnog preduzeća Mujo Šaćirović.

Raskopane ulice česta su slika Novog Pazara poslednjih meseci, pogotovo u blizini novoizgrađenih višespratnica čiji investitori iseku asfalt i beton kako bi svoje objekte priključili na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zaboravljajući da ih vrate u prvobitno stanje.

“Obaveza vraćanja raskopanih javnih površina u prvobitno stanje reguliše se ugovorom sa investitorom. Postoji mogućnost da oni to sami urade ili posao povere nama”, dodao je Šaćirović

Više vesti iz ovog grada pročitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari