Ulice ponovo plivale u vodi, najgore u Futogu: Novi Sad se priprema za odbranu od elementarnih nepogoda 1Foto: JKP Put

Jako nevreme za vikend ponovo je potopilo delove Novog Sada. Najviše je bilo pogođeno naselje u Futog, ali i Čereviću sa sremske strane gde je pod navalom vode sa skliznuo afalt sa čitave jedne ulice. Novosadska komunalna preduzeća tako su počela pripreme u slučaju novih elementarnih nepogoda – pune džakove sa peskom.

JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Čistoća“ punili su peskom džakove koji će biti korišćeni kao zaštita u slučaju daljeg rasta vodostaja.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se na Dunavu kod Novog Sada vodostaj narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Pre toga, 23. maja je proglašena redovna odbrana od poplava na Dunavu kod Novog Sada. Ona se odnosi na sremsku stranu grada, Sremsku Kamenicu, Petrovaradin i Sremske Karlovce.

Ulice ponovo plivale u vodi, najgore u Futogu: Novi Sad se priprema za odbranu od elementarnih nepogoda 2
Foto: Gradsko zelenilo

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Interventne ekipe JKP „Gradskog zelenila“ su za vikend sanirale štetu nastalu usled obilnih padavina. Na nekoliko lokacija u gradu došlo je do obaranja stabala i lomljenja grana. Uklonili su i dva jablana koja su pala na kolovoz.

U naselju Čerević bila je poplavljena čitava ulica, nako je čega je sa nje svučen asfalt, dok je jedan auto ostao zaglavljen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U snažnom grmljavinskom nevremenu koje je pogodilo Futog poplavljeno je na desetine ulica u ovom mestu, među kojima su ulice Lepe Radić, Josipa Mažara Šoše, Slaviše Vajnera Čiče, Gavrila Principa, Dušana Košutića i druge.

Dvoje dece je evakuisano, povređenih na sreću nije bilo.

„Komšinica u našem delu obećavala čišćenje kanala dok je skupljala potpise za lokalne izbore. Izgleda ništa od obećanja“, neki su od komentara Futožana na nove poplave.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari