Ulična dekoracija od materijala za reciklažu 1

U centru Požarevca postavljena je novogodišnja dekoracija, u čijoj su izradi učestvovali mali predškolci i učenici osnovnih škola.

U saradnji sa vaspitačima, nastavnicima i roditeljima, oni su napravili živopisne, bajkolike ukrase od odbačenih automobilskih guma, starih cevi, plastičnih flaša, drveta i stiropora.

Zahvaljujući njihovoj mašti i kreativnosti, u Tabačkoj čaršiji, na drvnim paletama postavljene su raznobojne torte na sprat, novogodišnje jelke, Sneško Belić, kućice i čokolade i šarene bombone, šećerne lule i lilihipi. Idejni tvorac ovakvog ukrašavanja grada je master pejzažne arhitekture Svetlana Milutinović, savetnica gradonačelnika za prostorno planiranje. Ona je bila autor i prošlogodišnje dekoracije, kada su na Trgu oslobođenja, umesto skupe jelke, kao što je bio slučaj ranijih godina, postavljeni irvasi i novogodišnji paketići izrađeni od otpadnog metala i svetlećih gumenih creva.

Novogodišnja dekoracija u vidu jelki od metalnih cevi i novogodišnjih paketića, postavljena je i u Sunčanom parku, a svetlećom dekoracijom ukrašen je i Trg Radomira Vujovića. U Tabačkoj čaršiji, iznad ulice, okačeni su unikatni svetleći ukrasi u vidu Sneška Belića, bombona, lilihipa, zvezde, kape, kišobrana, izrađeni po zamisli i po nacrtima savetnice gradonačelnika. Ukrašavanje centra grada nastaviće se i narednih dana. Kod gradske fontane postaviće se i drvene kućice za decu, koje su izradili osuđenici Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“, u svom proizvodnom pogonu „Preporod“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari