UM: Predsednik iznosi neistine o povezanosti United Medie i svih regionalnih medija 1Foto: N1

United Media, najveća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, obaveštava javnost da predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosi neistine o našoj kompaniji tvrdeći da su mediji koji posluju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – Jutarnji, Index i Klix u našem vlasništvu.

„United Media nema ni formalno, ni neformalno vlasništvo nad ovim medijskim kućama, niti postoji bilo kakva druga zajednička agenda delovanja, a svakako ne „zajednička ruka“ koja piše sve tekstove, kao što tvrdi predsednik Vučić. Činjenica je da najveći regionalni mediji ukazuju da odgovornost za tragična dešavanja u Srbiji imaju predstavnici vlasti i predsednik Aleksandar Vućić, ali United Media nema, niti može da utiče na bilo čiju uređivačku politiku“, navodi se u saopštenju.

Kako ocenjuju, najnoviji istup predsednika Srbije ukazuje na njegovu spremnost da proširi kampanju diskreditacije medija i na region, kako bi suzbio slobodu izražavanja.

„Očigledno je da je, po ko zna koji put, predsednik Srbije želeo da pokaže da mu je apsolutno neprihvatljivo da postoje mediji koji istražuju i javno objavljuju činjenice. Dokaz ovome je i nedavni izveštaj Reportera bez granica koji beleže dramatičan pad Srbije kada je u pitanju indeks medijskih sloboda – čak 12 mesta za samo godinu dana“, dodaje se u saopštenju.

United Media i mediji koji posluju u okviru kompanije ostaju, kako se dodaje, posvećeni istinitom informisanju i demaskiranju laži i manipulacija u interesu javnosti.

„Nećemo dozvoliti da nas nastupi predstavnika vlasti obeshrabre i pokolebaju u misiji da svoj posao obavljamo profesionalno i isključivo u interesu građana“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari