Ukoliko se iz objekta namenjenog smeštaju dece u bujanovačkom naselju Karakačka u dogledno vreme ne izmeste privremeno raseljena lica sa Kosova i Metohije, biće neophodna izgradnja još jednog vrtića, navodi direktor Predškolske ustanove „Naše dete“ Nenad Tašković.

– U 25 seoskih naselja postoje vaspitne grupe u kojima boravi svakodnevno preko 400 mališana, a u samom Bujanovcu imamo objekat gde boravi 190 predškolaraca u 12 vaspitnih grupa – precizirao je Tašković.

Problema sa smeštajnim kapacitetima ne bi bilo u Bujanovcu da novi objekat dečjeg vrtića, koji raspolaže sa oko 900 kvadratnih metara korisne površine, u naselju Karakačka, nije ustupljen za smeštaj privremeno raseljenih lica sa KiM. Problem sa interno raseljenim licima ne može da reši sama bujanovačka opština bez pomoći nadležnih ministarstava i Koordinacionog tela, jer raseljeni za sada nemaju uslova za povratak u svoje domove u južnoj pokrajni.

Ovako će lokalna samouprava biti suočena sa neophodnošću da se u bujanovačkoj opštini, u kojoj živi oko 55.000 stanovnika, izgradi novi objekat dečjeg vrtića što je investicija za koju u lokalnom budžetu nema dovoljno sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari