Sjajna serija Jelene Janković od tri uzastopne titule i 12 vezanih pobeda prekinuta je u Cirihu.

Samo nedelju dana pošto su odmerile snage u četvrtfinalu Kupa Kremlja, najbolja svetska teniserka i Italijanka Flavija Peneta susrele su se i u drugoj rundi turnira u Cirihu. Ponovo su odigrale težak meč u kojem su obe morale da idu na udarac više, ali u odnosu na Moskvu sada su zamenile uloge, pa se Peneta radovala posle skoro dva i po sata igre – 1:2 (7:5, 3:6, 3:6).

Posle početnog „zagrevanja“, Jankovićeva je u četvrtom gemu napravila brejk i uz uspešnu realizaciju svog servisa došla do visokog vođstva u prvom setu – 1:4. Međutim, ova njena prednost nije dugo potrajala, jer se Peneta konsolidovala, nadoknadila brejk zaostatka i stigla do izjednačenja – 4:4, pa tako i donela neizvesnu završnicu. Zahvaljujući greškama protivnice Jelena je lako došla do set lopte i prednosti od 1:0 (7:5).

Odmah posle izgubljenog servisa u drugom setu – 1:2, srpska teniserka zatražila je medicinski tajm-aut zbog problema sa kolenom. Uprkos povredi Jankovićeva se dobro kretala i obezbedila brejk loptu, sa kojom ipak nije uspela da nadoknadi „minus“. U narednom gemu Peneta je dodatno povećala prednost i na svoj konto upisala još jedan brejk – 1:4. Uspela je Jelana da uđe u period bolje igre, koji joj je doneo dva vezana gema. Ipak, imala je srpska igračica i dalje brejk zaostatka, pa se našla u situacija da servira za opstanak u setu, tj. da izbegene treći. To joj, međutm, nije pošlo za rukom.

Jankovićeva nije uspevala da nametne svoju igru, pa je već u drugom gemu trećeg seta umalo ostala bez servisa. Svaki naredni gem podrazumevao je i veliku borbu za brejk. Nadomak njega bila je Srpkinja u petom gemu, međutim, Peneta nije želela tek tako da prepusti prednost najboljoj igračici planete. Štaviše, u najboljem mogućem trenutku Italijanka je napravila brejk, te i izdejstvovala prvu pobedu nad Jelenom Janković posle pet uzastopnih poraza.

 

Federer uspešniji od Samprasa na listi zarada

Pobeda nad Stepanekom u drugom kolu Mastersa u Madridu postavila je Švajcaraca Rodžera Federera na prvo mesto liste zarada na turnirima u muškom singlu. On je za plasman u treće kolo madridskog turnira dobio 24.200 evra, odnosno 32.428 dolara. Ukupno je u karijeri zaradio 43.300.847 dolara. Prethodni lider u trci zarada je bio Pit Sampras koji je od pobeda na turnirima inkasirao 43.280.489 dolara što je 20.358 dolara manje od trenutno drugog tenisera sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari