Od prvog takmičenja ugostitelja i turističkih poslenika Srbije koje je 1969. godine održano u Vrnjačkoj banji, navršilo se ravno četiri decenije, pa će ovogodišnji Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika biti u znaku obeležavanja jubileja, kažu organizatori ove tradicionalne manifestacije.

– Odlučili smo se ove godine za Kladovo na Dunavu jer je to grad koji u poslednje vreme postiže vidne rezultate u razvoju turizma. Srbija je opredeljena za unapređenje turizma na rekama i to je naša velika šansa za ukupan razvoj privrede. Ovde su došli najbolji kulinari, poslastičari i pekari da pokažu šta znaju i afirmišu svoju struku – objašnjava predsednik Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Radan Milovanović.

Otvarajući 27. zbor ugostiteljstva i turizma Srbije u Kladovu, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ukazao je na značaj i uspeh održavanja ove tradicionalne manifestacije u sadašnjem teškom ekonomskom trenutku, više nego ranijih godina.

– Organizovanje ove manifestacije samo je po sebi uspeh, jer naše društvo prolazi kroz period tranzicije i privatizacije koja za posledicu samo u ovoj godini ima 37.000 radnih mesta manje – rekao je otvarajući 27. zbor ugostiteljstva i turizma Srbije u Kladovu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

U tri dana, koliko traje takmičenje ugostiteljskih i turističkih radnika, studenata i učenika Srbije, oko 400 učesnika takmičiće se u 19 disciplina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari