državni univerzitet novi pazarfoto Elmedin Hajrović/ATAImages

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) odbacio je danas kao „proizvoljne spekulacije“ navode o gašenju te obrazovne ustanove.

U saopštenju rektorskog kolegijuma se navodi da „prisustvo i opstanak“ te visokoškolske ustanove niko ne dovodi u pitanje, da neće ugasiti ni jedan studijski program i da će nastojati da akredituje i programe pravo, ekonomija i srpska književnost i jezik.

Prethodno su na društvenim mrežama iznete optužbe na račun rektorke Zane Dolićanin za „gubitak akreditacija više departmana, kao rezultat njene katastrofalne kadrovske politike“.

„DUNP će upisivati studente isključivo na akreditovane studijske programe osnovnih, integrisanih i strukovnih studija. Akreditaciju u ovom momentu imaju studijski programi: vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, matematika, hemija i biologija, kao i softversko inženjerstvo, arhitektura i građevinarstvo. Akreditovani su i studijski programi farmacija, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje i zdravstvena nega, a akreditacija studijskog programa psihologija je u završnoj fazi i očekuje se da će proces biti pozitivno završen“, stoji u saopštenju.

Kolegijum je naveo da su ponovo raspisani svi konkursi za nastavnike koji nedostaju i da od realizacije tih konkursa i angažovanja nastavnika na pripremi dokumentacije zavisi i akreditacija departmana.

Predstavnici sindikata tvrde da su otvoreni konkursi za nastavne programe već angažovanih predavača, a ne i za one koji stvarno nedostaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari