Univerzitet u Novom Sadu u ponedeljak obeležava 62 godine postojanja 1Univerzitet u Novom Sadu Foto: uns.ac.rs

Svečanost povodom Dana Univerziteta u Novom Sadu, kojom će biti obeležena 62. godišnjica njegovog osnivanja, održaće se u ponedeljak 27. juna, s početkom u 11 časova, u amfiteatru Rektorata.

Na svečanosti će biti promovisani novi profesori emeritusi Univerziteta u Novom Sadu i dodeljene nagrade studentima za naučne i stručne radove u školskoj 2021/2022. godini.

Tokom aktuelne školske godine, Senat Univerziteta dodelio je zvanje profesora emeritusa Stevici Đuroviću (Prirodno-matematički fakultet), Branislavu Borovcu (Fakultet tehničkih nauka) i Savi Damjanovu (Filozofski fakultet).

Ovo prestižno zvanje Univerzitet dodeljuje na predlog fakulteta ili druge visokoškolske jedinice, redovnom profesoru u penziji, penzionisanom u prethodne tri školske godine, koji ima najmanje 20 godina radnog iskustva u visokom obrazovanju i u oblasti nauke, a koji se posebno istakao svojim naučnim, odnosno umetničkim radom, stekao međunarodnu reputaciju i postigao rezultate u obezbeđivanju nastavno-naučnog, odnosno nastavnoumetničkog podmlatka u oblasti za koju je izabran.

Pored promocije novih profesora emeritusa, na svečanosti će biti uručene nagrade studentima za naučne i stručne radove u školskoj 2020/2021. godini, koje se dodeljuju odlukom Senata Univerziteta na osnovu realizovanog Konkursa za izradu naučnih i stručnih radova studenata u tekućoj školskoj godini.

Senat je na osnovu predloga komisija za ocenu radova doneo odluku o dodeli nagrada na sednici održanoj 21. aprila, a ukupno su nagrađena 52 studenta sa Filozofskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta u Subotici, Medicinskog fakulteta, Građevinskog fakulteta u Subotici, Prirodno-matematičkog fakulteta, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, Akademije umetnosti, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Tehnološkog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari