UNS: Da Tužilaštvo pronađe ko šalje dojave o bombama Radio Beogradu i RTS-u 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Radio Beograd je i danas popodne dobio dojavu o postavljenoj bombi, prenelo je Udurženje novinara Srbije (UNS) koje je od Tužilaštva zatražilo da otkrije ko im, kao i Radio televiziji Srbije (RTS) šalje te dojave.

UNS je u saopštenju navelo da učestale dojave o bombama predstavljaju svojevrstan vid onemogućavanja rada i zatražilo da oni koji ih šalju budu kažnjeni.

Osudilo je niz zastrašivanja i uznemiravanja novinara dojavama da je u zgradi Radio Beograda u Hilandarskoj i zgradi televizije u Takovskoj i Aberdarevoj ulici postavljena bomba.

Generalni direktor Radio Beograda Milan Nedić je za UNS kazao da je dojava o bombi stigla i danas posle podne, nakon čega su zaposleni evakuisani iz zgrade.

„Kako mislite da radimo kada svakog drugog dana dobijamo dojave o bombi?Verujte mi da sam besan, jer je to što se radi, po mojoj proceni, čist specijalan rat protiv RTS-a“, kazao je on.

Prma njegovim rečima, već treći put su zaposleni evakuisani iz zgrade Radio Beograda.

Nedić je dodao da se dojavama o bombi onemogućava emitovanje programa.

„To je i cilj – da RTS prekine program, da ekran na TV-u bude taman, a da mi puštamo 1000 herca umesto programa. To se neće desiti“, naveo je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari