UNS: Izabrane komisije za medijske konkurse Ministarstva kulture i informisanja 1Foto: FoNet/ Velimir Ilic (Arhiva)

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas Rešenje o imenovanju članova komisija za ocenu medijskih projekata, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije Ministarstvo je izdvojilo najviše sredstava – 70 miliona dinara. O raspodeli novca za televizijske projekte odlučivaće Zoran Gavrilović, predstavnik NUNS-a, Gvozden Nikolić iz Udruženja medija i medijskih radnika, Aleksandar Stanojević, Društvo novinara Niša i nezavisni stručnjaci – Violeta Jovanov Peštanac i Slobodan Stanković.

Edib Honić (UNS), Ivana Kahrmann (NUNS), Zoran Veličković (Profesionalno udruženje novinara Srbije) i nezavisne stručnjakinje za medije Nada Gagić i Mirjana Aleksić imenovani su u komisiju koja će odlučivati o raspodeli novca za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija.

U komisiju za ocenjivanje projekata za radio imenovani su Olivera Milošević (UNS), Miloš Rajković (RAB Srbija), Slađana Aleksić (Profesionalno udruženje novinara Srbije) i nezavisni stručnjaci za medije – Vladimir Jovanović i Predrag Azdejković.

O raspodeli novca koje je Ministarstvo izdvojilo za internet medije odlučivaće Nevena Ružić (NUNS), Biljana Selaković (RAB Srbija), Slobodan Đurić (Udruženje sportskih novinara Beograda) i Saša Mirković i Ilija Stojanović, nezavisni stručnjaci.

U komisiji za ocenu projekata namenjenih organizovanju i učešću u naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenju profesionalnih standarda u oblasti javnog informisanja imenovani su samo nezavisni medijski stručnjaci – Mugdim Šehalić, Olga Drecun, Jovan Bukovala, Muharem Mutabdžija i Jelena Knežević.

Članovi komisije za ocenu projekata za izdavače elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija su Emilija Marić (Udruženje elektronskih medija „ComNet“), Nadežda Budimović (Lokal pres), Boban Mitić (UNS) i Željka Petrović i Nebojša Veličković, nezavisni medijski stručnjaci.

Medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina ocenjivaće Aleksandra Šanjević (NUNS), Svetlana Tomov (RAB Srbija), Dražen Ostojić (Udruženje sportskih novinara) i nezavisni stručnjaci – Miroljub Radojković i Bojan Nikolić.

Slobodan Ćirić (UNS), LJiljana Stojanović (Lokal pres), Dejan Kostić (Društvo novinara Niša) i stručnjaci za medije Jelena Crnogorac i Milica Veljković članovi su komisije za ocenjivanje medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom.

Medijske sadržaje namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona ocenjivaće Zoran Maksimović (UNS), Izabela Branković (Asocijacija medija), Marija Stanković (Profesionalno udruženje novinara Srbije) i nezavisne stručnjakinje Jelena Dopuđ i Ivana Mićević.

O sufinansiranju medijskih projekata koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture odlučivaće Nataša Heror (Asocijacija medija), Slobodan Marković (Društvo novinara Niša), Nikola Lazić (Lokal pres) i LJubiša Lešević i Srđan Conić, nezavisni stručnjaci.

Iz navedene raspodele mesta u komisijama za ocenu projekata, može da se vidi da će nadležno Ministarstvo ove godine dodeljivati finansijsku pomoć u medisjkim konkursim u 10 različitih kategorija. Predstavnici reprezentativnog, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, članovi su u četiri komisije, dok drugo najveće udruiženje, UNS, ima članove u pet komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari