UNS: Neprihvatljivo ometanje novinara u Kragujevcu 1Foto: Shutterstock / wellphoto

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas neprihvaljivim ometanje rada novinara televizije N1 Milana Nikića tokom izveštavanja o protestu radnika kragujevačkog Vodovoda, zbog kojeg je on podneo krivičnu prijavu protiv jednog policajca i nepoznate osobe.

UNS je naveo da je Nikić pozvao kontakt tačku za bezbednost novinara i podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Кragujevcu protiv policajca i nepoznate osobe, i u saopštenju dodao da niko ne sme da ometa novinare u njihovom radu i da ih sprečava da prisustvuju i snimaju na javnim skupovima.

Nikić je rekao da je došao jutros ispred zgrade „Vodovoda“ u Кragujevcu da snimi radnike angažovane preko agencije Faks, sa kojima su raskinuti ugovori o angažovanju, gde mu je najpre prišao policajac koji mu je rekao da se ne penje na bager i da ne snima sa njega.

Kako UNS dodaje, Nikić je odgovorio da su tu već prisutni radnici obezbeđenja „Vodovoda“ koji brinu o bezbednosti prisutnih, nakon čega se policajac udaljio i ušao u policijski automobil parkiran u blizini.

„Oko 10.10 prišao mi je nepoznat krupniji čovek, star oko 50 godina i naredbodavnim tonom rekao: ‘Nikiću, hajde da pričamo’, pozivajući me da dođem iza bagera gde u tom trenutku nije bilo nikoga. Pitao sam ga: ‘Кo ste vi?’. On nije hteo da se predstavi, a kada sam uključio kameru i počeo da snimam, odbio je da govori“, rekao je Nikić i dodao da je ta osoba ušla u prostorije Vodovoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari