UNS: Novinari moraju da razlikuju činjenice od nagađanja

Ostavite komentar


  1. Nemojte tako,ovakva reportaža odiše učenošću,pismenošću,elokvencijom. Milina je bilo slušati takav sklop rečenica,takvu poetičnost…

  2. Kao prvo : ovu mladu nadobudnu naprednjakinju uopšte ne treba dovoditi ni u kakav kontekst s novinarstvom.
    „Ovo“ smatrati novinarkom bila bi velika uvreda i skrnavljenje novinarske profesije.
    Po svemu se vidi da je ovo nivo naprednjačkih lažnih doktora nauka i instant diplomaca. Hiperproizvodnja ovakvih škart proizvoda naprdnjačkih ubrzanih večernjih kurseva ili kakvog kriminalnog privatnog fakulteta gde je primaran novac i politička podobnost,zaista je postala zabrinjavajuća.

    1. Ako ste pedantni hroničar lika i dela srpskog predsednika Aleksandra Vučića trebali bi da se uzdignete iznad manira koje je on i njegovi epigoni sprovodili. Sada i vi pravite spiskove podobninih novina i novinarki ((čudo jedno uvek su bile pod udarom novinarke jer se i od njslabijih (fizički) plaše)) i koristite se istim metodama kao i oni. Mašete krvavim košuljama a dobro znate čiji su oni članovi i čiji se nalogodavac tiskao uz Borka. Ovo nije „Pretpostavka“ već notorna činjenica, jer je isti prebijao novinarke i naređivao da se odbegle poslanice njegovih „Dveri“ kako reče njegov mentor Šešelj: „Prebijaju svako veče dok ne vrate mandat“… Tačno je da je studio B Petog Oktobra bio bastion slobodne misli i iznjedrio je mnoge poznate novinare i lidere političkih partija, ali, kako je svojevremeno bio glasilo SPO u Đinđićevo vreme DS da su čak isti oni novinari koje su Vuk i Dana zaposlili tvrdili da Legija nije organizovao atentat na Vuka u Budvi već da se Vuk zbog neverstva Dane šesnaest puta pokušao da se samoubije, ali je samo uvo okrznuo.
      Nego sve vi to znate, jer nemoguće je sećajući se onog što drugi čine zaboraviti svoja (zlo) dela.

  3. Ovu je na Studio B doveo Mićan šef botova SNS, a radila je u EPSu pre toga preko SNS naravno

  4. Ништа чудно. Пре неки дан у Новом Саду на хиљаде људи, синоћ у Београду јако мали број… Вести се креирају како се нареди.

  5. Novinarska udruzenja su srljala kada je trebalo doneti set aktuelnih medijskih zakona i prakticno su odradili kao korisni idioti da vladajuca partija na tacni dobije sve medije, osim ponekog portala i ,naravno, uglednog „Danasa“. Profesionalni novinari su ostali bez posla, dovedeni su clanovi partije i botovi. Mnogi pravi novinari poumirali su u medjuvremenu bez elementarnih uslova za zivot. NapreDNO.

    1. Odkad je „Danas“ ugledan medij ? Pun nam je kufer tih kvaziintelektualaca , koji destrukcijom i nihilizmom sire mrznju . O objektivnosti medija da ne govorim, jer „Danas“ nece objaviti moj komentar (nije u skladu sa urednickom koncepcijom mrznje ) . Zato ovi tzv. opozicionari nemaju podrsku naroda i ne mogu dobiti izbore. To njima ne ide u glavu.

  6. Prilog Studia B bio je sve samo ne novinarski doprinos istini.
    Mlada devojka koju su poslali na Studenski trg nikako se ne može nazvati novinarkom.
    Urednica koja je tendencioznose uključila po odlasku demonstranata u protesnu šetnju je bila propagandista vladajuće garniture. Ništa ne sme naružiti njihov imič koji imaju o sebi. Oni su savršeni .
    Pročitajte dva puta ono što je izgovorila mlada dama. Postidećete se umesto nje. Jer imate savest.
    Oglasilo se udruženje. UNS.Pitam se imaju li oni sud časti. Sinoćni prilog je za automatsko isključenje ako je njihov član a urednici poslednja opomena. Samo tako i oni mogu sačuvati čast i ono malo što je ostalo od ugleda profesije.

  7. Čemu bilo kakvo uzimanje u usta ovog bahatog polusveta, odmah na sud, ova je „ostvarila biće“ bar nekoliko krivičnih dela. Pa neka je i ne oglase krivom, ali jedini tako mora.

  8. Nema tu smeha i glupiranja, treba tuziti ovakvu ekipu sudski za izazivanje opste opasnosti kreiranjem vesti iz dogadjaja koji se ne podudaraju sa realnoscu. Nakon toga moze i dijagnoza. Nista ovde nije smesno ni barbike ni sendvicari ni motaci kablova.. prodao nas je sve, vecini se i svidja sto je najgore a ostali pravac preko granice znaci bice losije i losije

  9. Otvoreno pismo
    Direktoru, urednicima, novinarima i drugima u Studiju B i ostalim medijima,
    Kao gradjanin Srbije duboko sam povredjena posle neobjektivnog izveštavanja novinarke Barbare Životić sa Beograckog protesta. Kao pretplatnik RTV ja smatram da gradjani imaju PRAVI da čuju istinu i vi imate OBAVEZU da objektivno izveštavate sa bilo kog dogadaja u našoj zemlji. Neistinito izveštavanje se smatra manipulacija naroda, tako da sam i JA lično pogodjena. Smatram da na ovaj način vi degradirate ličnost i ponižavate svakog vašeg gledaoca. Kako mislite da vam u buduće možemo verovati ako se služite ovakvim neistnama kao što je to uradjeno u subotu u Beogradu?
    Nezadovoljan gledalac, strančki neopredeljen traži od Srpskih medija da ne unište ovo malo dostojanstva što je ostalo u Srbiji!
    Penzioner
    Mirjana Milutinovic

  10. Niste vi ziveli pod drugom Titom I njegovim MUP-om Oca Justina Celiskog je drzao u pritvoru u manastiru I morao da se javlja SUR-u.
    ..….

  11. Priča se o njoj,umesto dogadjaja u kome je učestvovao zdrav intelekt ovog društva koji želi da pokrene u boljitak .Ona će završiti kao lektor na nekoj od njihovih televizija.

    1. Da slažem se uspeli su jer nezadovoljstvo i plasiranje lažne slike je prevagnulo nad događajem u Beogradu. U tom slučaju treba osuditi vodeće u redakciji Studia B od strane struke jer plasiranje lažne slike sve više uzima maha i na drugim medijima i portalima.

    2. Koji je to zdrav intelekt koji samo propagira mrznju ? Pun nam je kufer tih kvaziintelektualaca koji sire destrukciju i nihilizam .

  12. Molim da ljudi iz tkzv UNSa kažu ko je po njima novinar ?Ona ako je „novinar“ onda je verovatno vaš član kao i „novi ari“ Informera,Televrafa,Kurira Koliko ste njih isključili iz vašeg udruženja ?Čemu služi taj vaš tkzv kodeks ako nema sankcija ?UNS je ruglo novinarske profesije.Novinar u EU mora biti visoko obrazovan, pismen, realan,ne zavisan u svakom smislu.

  13. Novinarstvo, i sve druge zdrave vrednosti, uništava Novi poredak. Licemerno je od izvršilaca da se kriju od odgovornosti.

  14. Ovo bre Isidora Bjelica dobila snajku! Pajkiću Nebojša, skupljaj svatove, onaj tvoj „kontravizionar“ ovakvu šansu ne sme propustiti. Precednik kaže da je dete čestito i krotko, još da ima miraza…ihaaa!

  15. Šta bre ovde ima da se „transcendira“, ovo stvorenje na stub srama i na sud istovremeno, zatrpajte sudove ovakvim slučajevima kakav god ishod bio, šta bre ovde ima da pametujemo više. Sad kad regrutuju za SNS, jedini kriterijum su ovakvi nenormalni literarni ispadi protiv opozicije a za vlast. Da ovaj čovek nije normalan to zna i on, a za ovu decu možda još ima nade. Ono što meni uliva nadu je to što postaje sve nervozniji i nenormalniji, učtivo je pretpostaviti da će da prsne i da ode do đavola bez da se iko od nas potrudi da tome doprinese.

  16. aj da zanemarimo da je ova „novinarka“ očigledno jedan od najvećih fanova av-a, ali kako objasniti zapošljavanje ovakvog novinara koji ne zna da sastavi prosto proširenu rečenicu ? Strašno je bilo slušati kako sriče i ne može da dovrši rečenicu.

  17. Ne treba toliko osuđivati mladu gospođicu. Zaboravljate da su to You Tube- generacije i da oni nemaju baš neki stil izražavanja! U njenom izveštaju se upravo to vidi: Oni ne shvataju objektivnost,već svoju PERCEPCIJU iznose kao sveopšte stanje…nije ona jedina. Pogledajte samo portale po internrtu i sve će Vam biti jasno!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.