UNS: Odbornici i predsednik opštine Batočina da se izvine novinaru Milanu Nikiću 1UNS Foto: Logo

Uduženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas vređanje i pokušaj udaljavanja sa sednice Skupštine opštine Batočina novinara televizije N1 Milana Nikića i zatražilo da se odbornici i predsednik opštine izvine Nikiću.

UNS je naveo da su odbornici vladajuće većine u Batočini i predsednik opštine Zdravko Mladenović danas vredjali Nikića i zahtevali od njega da napusti salu u kojoj se održavala sednica Skupštine opštine.

„Da li vi imate neku najavu da ćete doći da snimate sednicu? Izlazi napolje! Kupi pinkle! Ovnu jedan! – neke su od uvreda upućene dopisniku N1 televizije, prenelo je to novinarsko udruženje.

Nikić je rekao za UNS da se nije konfrontirao sa odbornicima koji su ga vređali, već da je, kako je naveo, samo pitao da li je sednica javna.

„Predsednik opštine pretio je da će pozvati obezbedjenje i policiju da me izvedu iz sale, ali niti je obezbeđenje reagovalo, niti je policija došla“, rekao je Nikić.

Dodao je da mu mu je bilo loše zbog incidenta, pa je, posle snimanja napustio salu.

Naveo je da je probao da najavi da će pratiti sednicu, ali da se na fiksni telefon sa sajta opštine niko nije javljao.

Rekao je i da incident nije prijavio, jer, kako je naveo, ni prethodne prijave nisu imale efekta, a „policija ionako ima previše posla“.

Sednicu Skupštine opštine Batočina, na kojoj je trebalo da se usvoji budžet, opozicija je bojkotovala i organizovala proteste ispred zgrade opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari