UNS: Otkriti napadače na Jovanovića 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je policiju i tužilaštvo da što pre pronađu i kazne odgovorne za obijanje stana u kome živi novinar Milan Jovanović, kao i nalogodavca paljenja njegove kuće u Vrčinu.

Kako se navodi u saopštenju UNS, Jovanović, kojem je nedavno spaljena kuća i kojem su u nedelju uveče nepoznati napadači provalili u iznajmljeni stan na Banovom brdu, rekao je za UNS da je dobio policijsku zaštitu.

„To suprugu i mene bar malo smiruje. Nadam se da će nalogodavac paljenja kuće biti uskoro pronađen i uhapšen, nadam se da u ovoj državi ima bar malo pravde. Uporno ukazujem za koga sumnjam da je nalogodavac i ne razumem zbog čega on još uvek nije uhapšen“, rekao je Jovanović, a navodi se u saopštenju.

On je dodao i da će mu bezbednost biti ugrožena sve dok se ne otkrije nalogodavac paljenja njegove kuće. Udruženje novinara Srbje poztvalo je i sve medije da pomognu u rasvetljavanju slučaja i istraže sve navode o zloupotrebi javnog novca na koju je Jovanović ukazivao u tekstovima na portalu „Žig info“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari