UNS: Policija u Brusu pola godine ne dostavlja izveštaj o isključenju struje za vreme emisije 1Foto: S. O. (Arhivska fotografija sa suđenja Milutinu Jeličiću Jutki)

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da policija u Brusu već pola godine nije dostavila tužilaštvu izveštaj o isključenju struje u vreme emisije „Život priča“, u kojoj je gostovala Marija Lukić, koja tadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića tereti za polno uznemiravanje.

UNS navodi da šest meseci od zahteva tužilaštva za prikupljanje informacija o isključenju struje u Domu kulture, u kojem se nalazi tehnika koja omogućava kablovsko emitovanje programa u Brusu, policija nije dostavila nikakav izveštaj iz kojeg bi se moglo zaključiti na koji način se to dogodilo ili ko je to uradio.

Prikazivanje emisije TV Prve u Brusu 27. februara, u kojoj je gošća bila Marija Lukić, prekinuto je a mediji su pisali da je Jeličić zahtevao da se isključi struja kablovskoj televiziji, što je on u izjavi UNS-u negirao.

„Ne znam zbog čega je nestala struja baš u to vreme. Znam da je često nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“, rekao je tada UNS-u Jeličić.

U Domu kulture u Brusu postoji šest ulaza, od kojih je samo jedan pod nadzorom kamere, a u noći kada je nestala struja u Domu kulture fizički je isključena sklopka, a oštećenja kablova nije bilo.

UNS-u je u EPS-u u Brusu rečeno da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“ i da pretpostavljaju da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, što nema veze sa njima.

Jeličić je u martu podneo ostavku na mesto predsednika opštine pismom javnosti a njegova ostavka je konstatovana nakon mesec dana na sednici Skupštine opštine Brus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.