kamere foto Miroslav Dragojevićfoto Miroslav Dragojević

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas protestovalo jer novinarima portala Žig info nije bilo dozvoljeno da 8. aprila prisustvuju tribini u Opštini Grocka, gde je govorila ministarska poljoprivrede Jelena Tanasković.

UNS je u saopštenju tražilo da se novinarima ne zabranjuje izveštavanje sa tribina koje su otvorene za javnost, a da se, ukoliko je potrebno, akredituju i na vreme obaveste o skupu.

„Urednik Žig infa Željko Matorčević rekao je za UNS da je obezbeđenje pred početak tribine novinarima ove redakcije zabranilo da uđu u zgradu i pokazalo im obaveštenje predsednika Gradske opštine Grocka, Dragana Pantelića, da su novinari koji žele da prisustvuju, ‘dužni da svoje prisustvo najave 72 časa pre održavanja događaja’ „, piše u saopštenju UNS-a.

UNS je navelo da je, po rečima Matorčevića, nemoguće bilo najaviti prisustvo 72 sata pre tribine jer je najava bila objavljena na Fejsbuk nalogu Opštine 55 sati ranije.

„Da će doći ministarska i držati tribinu 8. aprila, zvanično je objavila Info-služba GO Grocka 6. aprila u 20.20 sati. Dva sata nakon što smo videli informaciju, mi smo poslali zahtev za akreditovanje i prosledili ga Ministarstvu poljoprivrede“, rekao je Matorčević i dodao da odgovor nisu dobili.

Predsednik GO Grocka Dragan Pantelić rekao je UNS-u da zbog zdravstvenih razloga ne može odmah da govori o ovoj temi, ali da će to učiniti krajem nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari