UNS: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv osoba koje su pretile redakciji N1 1foto FoNet/Velimir Ilić

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv osoba koje su pretile redakciji N1 u komentarima ispod teksta o laboratoriji za uzgoj marihuane u Leposaviću, objavljenog na portalu N1.

UNS je istakao u saopštenju da su pretnje specifične po tome što se u njima navodi da neko zna adrese stanovanja novinara, koje automobile voze, uz pretnju „uskoro ćemo vas sve pobiti“.

Programski direktor Televizije N1 Igor Božić rekao je za sajt UNS-a da su i jučerašnje, kao i prethodne pretnje prijavili Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Prema njegovim rečima, mnogo slučajeva pretnji prijavljeno je u poslednjih deset godina, ali je vrlo mali broj slučajeva rešen, a u poslednje četiri godine nijedna pretnja redakciji N1 nije rešena.

UNS poziva Tužilaštvo da poruke koje je dobila redakcija N1 shvati ozbiljno i da uzme u obzir niz pretnji koje su stizale na adresu te medijske kuće godinama unazad.

„Zastrašivanja i pretnje novinarima neprihvatljive su i vinovnici ovakvih verbalnih napada moraju da snose odgovornost“, poručio je UNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari