UO Petnica: Upravljaćemo Stanicom do izbora novog direktora 1Foto: Vikipedija/Ivana Madžarević

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica saopštio je da poštuje odluku direktora Nikole Božića da iz potrebe zaštite integriteta Petnice, kao i ličnog, moralnog i profesionalnog integriteta podnese ostavku na svoj položaj.

„Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se Petnica nalazi i pritisaka kojima su izloženi svi njeni statutarni organi, Upravni odbor na čelu sa predsednicom dr Tanjom Adnađević upravljaće Istraživačkom stanicom do imenovanja novog direktora i obezbediti njen nesmetan rad“, saopštio je UO Petnice.

Upravni je izrazio bezrezervnu podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama i osudio svaki oblik nasilja i diskriminatornog ponašanja.

Devojkama koje otvoreno govore o svojim iskustvima Upravni odbor se zahvaljuje na hrabrosti i odlučnosti u borbi za obrazovanje bez nasilja i uznemiravanja.

U saopštenju se dodaje da IS Petnica nije u potrebnoj meri razvila mehanizme prevencije, prepoznavanja i uzbunjivanja koji bi sve učesnice i učesnike seminara u Petnici zaštitili od svakog oblika nasilja.

„Upravni odbor u aktuelnom sazivu je, na predlog saradnika ISP i u saradnji sa njima, otpočeo rad na novim procedurama i edukativnim programima kao i mehanizmima poverljivog prijavljivanja. Radi očuvanja kontinuiteta poverenja roditelja i javnosti, Upravni odbor je odlučan da pruži podršku u utvrđivanju odgovornosti pojedinaca i preduzimanju neophodnih koraka kako bi se Petnica spremnije suočila sa mogućim rizicima ove vrste i kako bi svoju misiju nastavila na najbolji mogući način“, istaknuto je u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “UO Petnica: Upravljaćemo Stanicom do izbora novog direktora”

  1. Gle kakvog čuda! Sad će neka STRUČNJAKINJA da vodi Petnicu. I biće sve kao u bajci samo da sprovedu sve moguće mere predostroznosti tako što će pametnoj deci objasniti da nije lepo da se slikaju goli.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.