Petnica: Krivične prijave zbog "lažnog saopštenja" o izboru novog direktora 1Foto: Vikipedija/Ivana Madžarević

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica saopštio je da su neistiniti navodi koji su se pojavili u medijima o izboru novog direktora, kao i da je Srđan Janev upisan kao zakonski zastupnik Petnice u Agenciji za privredne registre, ali ne kao novi direktor, već kao predstavnik Upravnog odbora, a zbog lažnog saopštenja podneli su krivičnu prijavu.

Upravni odbor Petnice je ukazao da je medijima distribuirano lažno saopštenje sa netačnim informacijama, i to sa elektronske adrese koja ne pripada sistemu Petnice.

„Neki od medija su na osnovu toga objavili vest o imenovanju Janeva bez provere autentičnosti izvora. Pored lažnog medijskog saopštenja Petnice, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti“, navodi se u saopštenju.

Najavili su da će javnost biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje Petnica preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog mejl domena i putem veb stranice Istraživačke stanice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.