Uprava carina: Sprečen ilegalan prelazak 11 migranata 1Foto: FoNet/AP Arhiva

Uprava carina saopštila je danas da su carinici, u saradnji sa policijom, u protekla tri dana sprečili 11 migranata da ilegalno pređu granicu na prelazima Šid, Batrovci i Kelebija.

Na izlazu prelaza Šid 8. maja vozač kamiona turskih registarskih oznaka, koji je prevozio lim u kolutovima od Turske ka Austriji, prijavio da sumnja da se u kamionu nalaze ilegalci, jer je primetio tragove na prikolici.

U prikolici su carinici zatekli trojicu migranata – Avganistanac i dvojica iz Bangladeša, koji su pronađeni u kolutovima lima, celim telom sakriveni u velikim kesama za smeće.

Još jedan pokušaj ilegalnog prelaska preko granice na Šidu dogodio se i danas, kada je vozač kamiona srpskih registarskih oznaka koji je transportovao karoserije i kabine za motorna vozila od Srbije ka Italiji rekao carinicima da sumnja da se u prikolici nalaze migranti.

Carinici su pomoću panoramskog ogledala uočili da je cirada isečena sa gornje strane, na sredini prikolice i kada su ušli unutra, u tovaru su zatekli dvojicu Pakistanaca.

U saopštenju se navodi i da su trojica Iranaca otkrivena danas, 9. maja, na izlazu prelaza Batrovaci u kamionu vranjskih registarskih oznaka.

Oni su se sakrili u tovaru delova nameštaja transportovanih iz Srbije za italijansko tržište.

Na prelazu Kelebija 7. maja je takođe zabeležen pokušaj „slepih putnika“ da se prebace preko granice.

Tom prilikom trojica Avganistanaca su pronađena u tovaru klompi, papuča i sandala „leoni“ koje je vozač kamiona srpskih registarskih oznaka prevozio iz Srbije za rusko tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari