Uprava carina: Zaplenjena velika količina garderobe i parfema 1Foto: Uprava carina/ arhiva

Uprava carina saopštila je danas da su carinici na graničnom prelazu Gradina zaplenili veliku količinu neprijavljene garderobe i parfema, za koje se sumnja da povređuju prava intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Neprijavljena roba pronađena je kod trojice putnika bosanskohercegovačkog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul – Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Niko od 47 putnika u autobusu nije prijavio ništa izuzev ličnog prtljaga, ali je prilikom detaljnog pregleda utvrđeno da prtljag sadrži i novu garderobu i parfeme, očigledno namenjene daljoj prodaji.

Kod dvojice putnika, državljana BiH, pronađena je identična količina od oko 300 muških i ženskih delova garderobe, čija je vrednost, prema cenama sa etiketa, procenjena na oko 4.000 evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Za veći deo haljina, košulja, pantalona, trenerki, bluza, kompleta i majica postoji sumnja i da povređuju prava intelektualne svojine robnih marki „armani“, „polo“, „tomi hilfiger“, „najk“, „adidas“, „guči“ i „luj viton“.

U saopštenju se navodi i da treći putnik u autobusu nije prijavio da u jednoj od svojih torbi ima gotovo 80, po svemu sudeći, kopija parfema vrednih oko 800 evra, za koje postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari