Uprava manastira Podmaine: Incident izazvali gosti, nisu članovi našeg bratstva 1Foto: manastirpodmaine.org/ Vijesti.me

Uprava manastira Podmaine saopštila je da su za današnji incident u tom verskom objektu odgovorni njihovi gosti, koji nisu članovi manastirskog bratstva.

Uprava policije je večeras saopštila da je uhapšen srpski državljanin M.P. (28) zbog sumnje da je u tom manastiru nožem ranio jednu osobu.

„U našem manastiru su u svojstvu gostiju već par dana boravila dva lica između kojih se desio ovaj nemili događaj. Dakle nemaju status iskušenika, niti su članovi manastirskog bratstva kako su to preneli pojedini mediji“, saopšteno je iz uprave manastira Podmaine.

Uprava tvrdi da je, odmah nakon događaja kojem, kako kažu, nije prethodila nikakva svađa, obavestila nadležne u policiji i pozvala hitnu pomoć.

„Oni su odmah došli na lice mesta i profesionalno obavili svoj posao te povređenom licu ukazali pomoć. Manastirsko bratstvo žali zbog ovog incidenta kojim je narušen manastirski mir i zloupotrebljeno gostoprimstvo, i moli se za brz oporavak povređenog“, navodi se u saopštenju.

Policija je ranije danas saopštila da je po nalogu tužioca M.P. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari