Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji se bave prevozom dece 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije izjavio je danas da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece, saopštio je MUP.

On je izjavio da je apsolutni imperativ MUP-a bezbednost dece i pozvao sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije.

„U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Stević.

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

„Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva  unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari