Upravni odbor RTS: Javni servis duguje izvinjenje gledateljkama zbog Bogdanovićevih izjava o ženama fudbalera

Ostavite komentar


  1. Malo više slikovito rečeno, ali za zahteve modernog sporta na visokom nivou u osnovi je tačno.Bojim se atmosfere kada ti uvek neko vreba i meri svaku reč. Opustite se ljudi malo.

  2. Slažem se sa Bogdanovićem. Ja samo imam pitanje da li je FSS platio put, i smeštaj, ovim plastičnim udavačama, starletama, i splavarušama, ili je to njihov privatni aranžman? Ukoliko je ovo prvo, treba neko da odgovara za nenamensko trošenje novca na ovu glupost, Ili nek ih ubace umesto ovih njihovih stručnjaka, možda one i dobiju Švajcarsku… Rijaliti nam je sve, pa i fudbal…

  3. E al smo svileni, pa uvredljivi… Odavno nisam na tv video realno iznošenje i komentarisanje stanja o bilo kojoj temi, pa i o sportu. Nemojte da se lažemo, zabolelo je još onda kada je iskritikovao Piksija pa, eto, ajd da mu sad zalepimo etiketu ženomrsca i da ga oteramo. Nije to dobro, nije!

  4. Nijedna postena zena u Srbiji, a ima ih mnogi se nije uvredila jer se nije ni pronasla u Radetovim recima, mozda je zabolelo samo sponzoruse,silikonke ili buduce ucesnice zadruge,ali posto smo mi odavno u moralnom kolapsu pokazuje i ovo izvinjenje,kome i zasto,sta je krivo receno,jel istina pocela toliko da nas boli da je lakse da lazemo sami sebe

  5. Čudna vam je opaska na njegovu izjavu o ženama fudbalera koje ,vidi čuda,svakodnevno pokazuju svoje obnaženo telo i skupu toaletu.Tog istog gospodina ste na sva usta hvalili posle meča sa Kamerunom,da je u pravu što je Stojkovića nazvao nestručnim i odsutnim posle vođstva od 3:1,u našu korist.Čovek sigurno nije seksista,kako ga neki prozivaju,već stručnjak koji smatra da suprugama i devojkama fudbalera nije mesto u hotelu u kojem boravi reprezentacija.

  6. Sve što je rekao je tačno i važi za žene fudbalera, a ne za sve žene. Ne preterujte.

  7. Mogao je on i normalno da kaže da misli da sportistima ne treba dozvoliti posete njihovih supruga dok su na SP. Čemu ovo „ljuljaj dete, kupaj se u milionima“ i vojni rokovi? Došao čovek da projektuje svoje traume, ne da analizira

  8. Jadno je ovo praćenje trendova…sad je u trendu zaštita žena…sutra lavovi, pa biljke…kako su ovde žene uvređene, ne razumem…

  9. Rade je u pravu. Šta ce žene sa igračima na sp. Sad ko se prepoznao to je njegov problem. A večina je takva.

  10. Ovom coveku nije prvi put da vredja i omalovazava zene. Sada je zaista preterao. Sramota za javni servis.

  11. Treba da reagujete sto se ove mlade zene upropascavaju plasticnim operacijama i botoksima. Izgledaju sve isto to je takva degradacija zena.

  12. Kad puknemo od Švajcarske, pa kad isplivaju sve svađe, sve intrige, sve što prati reprezentaciju, uključujući i bračni život fudbalera za vreme turnira, ko će se izviniti Bogdanoviću?

  13. Moja zena i sve druge zene koje ssm sreo danas se nisu uvredile. Cemu ovo vodi. Bogdanovic je to izgovorio u najboljoj nameri, jer je prosao kroz takva iskustva.

  14. Samo pametni znaju šta je čovek rekao,oni koje žele haos izvlače iz konteksta u svim sferama života. Kad bi svi mislili svojom glavom kao Rade bili bi uređeno društvo.

  15. Predrag Azdejković nekome priča šta je dobro u sportu i kako treba da se radi ? I brani žene i decu? I poznaje se u fudbal/sport , pripreme i takmičenje? Predrag? Dajte molim vas. Danas je nekada bio ozbiljan list.

  16. Nisam se pronašla u Radetovom komentaru i nije me pogodila njegova izjava. Mislim da malo (mnogo) preterujemo u stalnom potenciranju seksizma i ugrožavanju nečijih prava. Sve manje je normalnih muškaraca zbog takvih „ugroženih“ žena.

  17. Svaka mu je na mestu, koji ce im tamo zene, desi se jos jedna Sofija i prpade druzina, a svi znamo o cemu se tu radi.

  18. Po mizoginim komentarima se vidi da uopšte nije čudno što u Srbijici strada ovoliki broj žena svake godine.

  19. Htedoh da podržim Radeta, ali su komentatori pre mene to već savršeno uradili. Uopšte nisam znao da su u Katar dovedene žene i deca fudbalera. Pa to je katastrofa i opšti kupleraj. Vikleri i kondomi na sve strane. Sveopšte međusobno šmekanje i flertovanje koje izaziva sukobe među igračima. A o moralu tih divnih ženica nije potrebno govoriti. Sve same smerne hrišćanke na Božićnom postu. . Što se ne udadoše iz ljubavi za nekog obućara? Sad mi je sve jasno. Dobro izvukosmo i onaj jedan bod od Kameruna.

  20. Bravo gospodine Bogdanoviću.Svi koji mislimo znamo šta ste hteli reči i o kome. A to je tačno. Pogledajte ih samo.

  21. Danas će se videti koliko je Rade u pravu u svojim analizama i što se tiče Piksija i udavača iz interesa ,kojima muževi dozvoljavaju skandalozna ponašanja reklamiranja svojih plastičnih atributa itd.a i koliko zaista vredi reprezentacija koja je pobedila samo jednu jaču ekipu,Portugal,a sebe su već videli u finalu SP.zahvaljujući i vama novinarima.

  22. Žene fudbalera! Obratite pažnju, ne sve žene! Da imaju posao ostale bi u Srbiji da ga rade! Ako uzmemo u obzir sve što znamo o tim ženama, blizu su najstarijeg zanata…. Ništa komentatorbnije pogrešio!

  23. Ne tražite mizoginiju tamo gde je nema. A drustvo je puno seksizma i nasilja prema zenama

  24. Sve sto je rekao je apsolutno tacno za pojedine zene fudbalera. Ostale zene nije pominjao i na njih se ovo ne odnosi. Silikonuse zagadjuju zemlju cak i nakon smrti jet se implanti tesko razgradjuju , a i zagadjuju.

  25. Svaka mu je na mestu…istina boli.
    Da je parada kiča,tako je
    Da su ove generacije razmažena,tako je
    Da vojska pravi čoveka,tako je

  26. Svi komentari su na mestu i ja im se pridružujem!
    Ne bih bila dobar roditelj ni pedagog kada bi „dame“ poput pomenutih bile uzor mojoj cerki .

  27. Čovek nije povredio žene niti je to njegov stil. Čovek koji govori jasno i glasno je najbolji čovek.Poruka je na mestu. Starlete se lepe za paruštine, kao to nam je nepoznato. Videćemo ishod

  28. Da nije nesto pogresno rekao?Cista ustina,to svi znaju,a sad se prave pametni i zatvaraju oci pred ociglednim.

  29. Sve što je izgovorio Rade Bogdanović je apsolutno tačno. Ne mešajte 99% žena sa ovim sponzorušama na koje je Rade mislio.

  30. Apsolutno je tacno ovo sto je Rade rekao. Svi sportisti na vrhunskim takmicenjima treba da budu u karantinu, bas zbog posvecenosti onome zbog cega su dosli. Posao kao i svaki drugi. Ja svoju suprugu ne vodim na svoje radno mesto.
    Bravo Bogdanovicu!!!

  31. Kao ŽENA se NE OSEĆAM ni povređeno ni prozvano.Čovek je rekao istinu,svi mediji se utrkuju da objave što više slika i izjava žena fudbalera.To jeste parada kiča,…….i zadržaću se na ovome……Gospodin Bogdanović je elokventan i jeste mu mesto da komentariše i analizira utakmice i sve vezano za to.Sve što je rekao je ISTINA.

  32. Čovek je rekao „žene fudbalera“, nije mislio na sve žene. Postoji čak i serija koja se tako zove, ako se ne varam. Možda je malo preterao sa generalizacijom, ali verujem da se i među ženama fudbalera nisu sve uvredile, jer oni kojih hoće, znaju šta je mislio.

  33. Zena sam fudbalera i nisam se osetila uvredjenom ovom izjavom. Njima tamo nije mesto a istina je da se sav njihov boravak svodi na trosenje barustine para, slikanje i izlaganje tela. To je vredjanje zenskog tela i identiteta a ne ova izjava.

  34. Bruka i sramota ko sve gostuje na RTS-u. Ipak je to drzavna televizija. Ovaj bivsi fudbaler ocigledno ima teske komplekse, ali mi nije jasno zasto mu RTS dozvoljava da se verbalno izivljava nad nama. I jos sam cula da je placen za ove analize svetskog prvenstva. Bruka.

  35. Kao neko ko stvarno poštuje i uvažava žene i ne voli mizogine ljude, ovde ne vidim bilo kakvu uvredu na račun žena.

  36. За фудбалере и пратећу екипу је одлазак у Катар службени пут, а не породични излет. Госпође фудбалера могу за свој новац да путују где и кад год хоће. Надам се да ова турнеја није на рачун фудбалског савеза односно државе. А ако јесте, имао бих да кажем много више члановима управе ФСС него дамама.

  37. Upravni odbor RTS-a, ne treba da se izjašnjava, jer on jednom godišnje analizira programski sadržaj a ne pojedinačne slučajeve. RTS nikada u zadnjih 30 godina nije imao boljeg i stručnijeg komentatora i analitičara od Bogdanovića. Sportski novinari RTS-a bi mogli malo hrabrije da komentarišu dogadjaja posebno u fudbalu, ali se plaše. Nijedan ne zadovoljava kriterijume pravog komentatora. Snishodljivi su i nemaju svoj javni stav, kao Rade recimo. Boje se kritika Azdejkovića.
    Zašto?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.