Uručene nagrade na foto konkursu 'Naša najlepša Srbija' sa Instagrama predsednika Srbije 1Foto: Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu 29 nagrada autorima fotografija sa konkursa „Naša najlepša Srbija“, koji je sproveden na njegovom Instagram profilu „Buducnostsrbijeav“.Vučić je nakon dodele nagrada u Palati Srbija kazao da je o dobitnicima odlučivao žiri i da se nije mešao u izbor, ističući da svaka fotografija „slavi lepote Srbije“.

„U eri socijalnih mreža koje se neretko koriste za samo negativan odnos prema svemu i kritiku svega, naša obaveza je da našu zemlju čuvamo i volimo, a njene lepote negujemo“, naveo je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, ljudi često nisu svesni lepote prirode u zemlji i često govore o predelima u inostranstvu koji „ni upola nisu lepi kao predeli u Srbiji“, ističući da su autori fotografija pokazali koliko vole mesto iz kojeg dolaze i okolinu.

„Sve nas u Srbiji bih još jednom zamolio da u ovim vremenima smutnje, svetskih sukoba, bezbroj geopolitičkih problema, čuvamo i volimo svoju zemlju i da pokušamo da uradimo sve ono što je najbolje da bismo imali još ovakvih fotografija, zadovoljnije ljude i više dece“, kazao je Vučić.

Najviše glasova pratilaca predsednikovog profila dobila je fotografija „Gastronomski suton na Perućcu“ autorke Dragane Macure.

Medju dobitnicima su i Aleksa Petrović za fotografiju „Jezero Spajići“, „Okolina Kuzmina“ Bojane Vukomanović, „Zlatibor“ Budimira Jovanovića, „Selo Donji Prisjan“ Njegoslave Stanojević, „Železnička stanica u Loznici“ Bojana Lučića.

Nagrade su dobili i Andrej Manojlović, Vesna Smiljanić, Aleksandra Bakić, Siniša Stanišić, Sibila Grubić, Jovana Petković, Snežana Živković, Srdjan Ristić, Sanja Stojiljković, Sanja Živadinović, Natalija Davidović, Marija Milosavljević, Jovana Grmuša i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari