Uspeh učenika Matematičke gimnazije na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi 1Nagrađeni učenici Foto: Matematička gimnazija

Na upravo završenoj Nordijsko-baltičkoj olimpijadi koja je održana 7. maja do danas, ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda postigla je zapažen uspeh.

Kako navode iz Matematičke gimnazije, zlatne medalje osvojili su Dušan Beguš i Petar Samardžić, Igor Engi osvojio je srebrnu, Nikola Lakić bronzanu, a Strahinja Gvozdić priznanje za učešće.

Ukupno se takmičilo 110 takmičara iz 11 zemalja. Organizator ovogodišnjeg takmičenja je Estonsko Društvo fizičara.

Na ovom takmičenju ekipe Švedske, Finske, Estonijei Litvanijeimaju veće ekipe jer je njima ovo izborno za međunarodnu olimpijadu iz fizike. Zemlje gosti su bili: Rusija, Poljska, Rumunija, Srbija, Vijetnam, Saudijska Arabija, Azerbejdžan. Ekipa Matematičke gimnazije je predstavljala Srbiju na ovom takmičenju.

„Na olimpijadama na daljinu je vrlo značajan dobar prevod zadataka kao i organizacija samog radnog prostora. Za prevod se pobrinuo Dejan Đokić, dok su u procesu organizacije takmičenja učestvovali Ivan Stanić i Aleksandra Dimić, nastavnici i saradnici u MG. Zahvaljujemo se Telekomu Srbije koji je finansijski pomogao da naši učenici učestvuju na ovom takmičenju“, poručili su iz Matematičke gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari