Usvojen budžet Vranja za sledeću godinu, prihodi 3,22 milijarde 1Foto: vranje.org.rs

Odluka o budžetu grada Vranja za 2023. godinu usvojena je na 30. sednici Skupštine grada.

Bojan Kostić, član Gradskog veća za budžet i finansije, rekao je da su „ukupno planirani prihodi i primanja 3,22 milijarde dinara“.

„To je na nivou ostvarenih prihoda iz 2021. i 2022. godine. Rashodi su planirani u iznosu od 3,28 milijarde dinara, a deficit iznosi 55,2 miliona dinara, odnosno 1,7 odsto od planiranih prihoda, i on se skoro u potpunosti pokriva budžetskom rezervom“, istakao je Kostić.

Govoreći o najvažnijim investicijama koje su planirane u narednoj godini, istakao je izgradnju toplovoda u Vranju.

Usvojen budžet Vranja za sledeću godinu, prihodi 3,22 milijarde 2
Foto: vranje.org.rs

„U sklopu javnog privatnog partnerstva planirana je izgradnja dve kotlarnice na biomasu, i do tih lokacija je potrebno izgraditi toplovod u dužini od 3,2 kilometra. Na taj način biće supstituisan energent mazut, što će značajno poboljšati kvalitet vazduha i smanjiti troškove funkcionisanja JP ‘Novi Dom’. U republičkom budžetu planirana je izgradnja gasovoda od Leskovca do Vranja, tako da će grad morati što pre da proširi mrežu, kako bi energente koje naša toplana koristi zamenili gasom, koji je i ekonomski i ekološki prihvatljiviji“, rekao je Kostić.

Dodao je da je u sledećoj godini planirana i izgradnja vodovodne mreže ka moravskim selima, „pre svega ka Neradovcu, što će značajno unaprediti komunalnu infrastrukturu“.

Gradski većnik za budžet i finansije istakao je da će „značajna sredstva u naredne dve godine biti uložena u izgradnju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica, a za te namene planirana su sredstva u iznosu 250 miliona dinara“.

„Planira se i završetak Baba Zlatine i Kosovske ulice, vrtića u naselju Raška i izgradnja dečjeg igrališta u selu Gornji Vrtogoš. Kada je reč o državnim kapitalnim investicijama, nastavlja se projekat rekonstrukcije Opšte bolnice koji se finansira preko Kanacelarije za javna ulaganja, vrednosti 15 miliona evra, kao i projekat ‘Čista Srbija’, čijom realizacijom se planira izgradnja fekalne kanalizacione mreže na teritoriji Grada Vranja u vrednosti 70 miliona evra“, dodao je Kostić.

Budžet Vranjske Banje u sledećoj godini 185 miliona dinara

Odbornici su usvojili Odluku o budžetu gradske opštine Vranjska Banja za 2023. godinu, koju je obrazložio predsednik te opštine Dragan Sentić.

„Nacrtom odluke o budžetu gradske opštine Vranjska Banja za narednu godinu, planirani su ukupni prihodi i primanja u iznosu od 185 miliona dinara“, rekao je Sentić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari