Uzelac u "nokdaunu" zbog "ne previše jakog udarca" 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Miloš Bisić, snimatelj televizije Pink, danas je svedočeći pred Višim sudom u Beogradu u postupku koji se vodi zbog fizičkog napada na njegove koleginice Maru Dragović i Gordanu Uzelac istakao da je okrvljeni Dejan Vulićević „kidisao i vređao“ njega i novinarke tokom celog protesta Dveri ispred zgrade TV Pink.

– Kada smo kolega i ja izašli ispred zgrade da snimimo kako se građani okupljaju, neko je bacio kamenicu u našem pravcu. Nakon toga smo se povukli, a deset minuta kasnije sa novinarkom Gordanom Uzelac sam izašao iz zgrade, kako bi snimili lidera Dveri Boška Obradovića. Okrivljeni Dejan Vulićević nas je tokom celog protesta vređao, a u jednom trenutku mi je pljunuo u objektiv kamere – kazao je Bisić.

On je istakao da, zbog toga što je snimao Obradovića, nije video trenutak u kom je udarena Gordana Uzelac.

– Samo sam čuo uzvik „kurvo“, a onda i tup udarac. Neposredno nakon toga, video sam Gocu kako sedi na zemlji, bila je u stanju nokdauna. Potom nas je obezbeđenje odvelo u zgradu – istakao je Bisić. Nakon snimatelja Pinka, sud je saslušao medicinskog veštaka Branimira Aleksandrića koji je, između ostalog, u svom izveštaju naveo da su novinarke u incidentu zadobile lakše telesne povrede. Tim nalazom, Aleksandrić je demantovao izveštavanje dela medija koji su isticali da su novinarke Pink zadobile teške telesne povrede.

Advokati odbrane nisu imali prigovor na izveštaj, već su doveli u pitanje autentičnost medicinske dokumentacije. Aleksandrić je na pitanje odbrane istakao da u izveštaju stoji da su novinarke udarene „jednim udarcem i to ne previše jako“. O svom izveštaju na jučerašnjem pretresu govorila je i Bojana Kecman, veštak psihijatrije. Ona je naglasila da je na osnovu pregleda i razgovora sa okrivljenim utvrdila da on tokom incidenta nije bilo u afektu.

– Okrivljeni je do tog incidenta funkcionisao kao korektna osoba, sa usvojim socijalnim i moralnim normama ponašanja. Do poremećaja načina funkcionisanja dovelo je isključivo alkoholisano stanje. Ono je generisalo njegovo neadekvatno ponašanje – navela je Bojana Kecman.

Uloga Obradovića nije bitna

Advokat oštećenih Borivoj Pajović postavio je na jučerašnjem pretresu pitanje svedoku Milošu Bisiću, snimatelju televizije Pink, tražeći od njega da podeli sa većem kako se tokom incidenta ponašao lider Dveri Boško Obradović. Odbrana se usprotivila ovom pitanju, tvrdeći da Obradovićevo ponašanje nije relevantno za ovaj postupak, a sa njihovom argumentacijom složila se i predsednica sudskog veća, koja je odbila ovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari