Užička policija počela da kažnjava vozače i pešake za nepropisno korišćenje mobilnih telefona 1Foto: N. K.

Na putevima i u užičkom kraju, policija je počela akciju „Fokus na putu“, tokom koje će otkrivati i kažnjavati vozače koji nepropisno koriste mobilni telefon, kao i pešake koji, takođe, nepropisno koriste telefon i slušalice pilikom prelaska kolovoza.

Akcija, koja je počela danas i traje do 15. oktobra, sprovodi se u 30 evropskih zemalja, koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

„Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje povećava rizik od saobraćajne nezgode za četiri do čak dvadeset puta, što čini ovaj prekršaj jednim od trenutno najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima“, upozoravaju iz Policijske uprave Užice.

U saopštenju se navodi da, prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice, prilikom prelaska kolovoza, dok od četiri do 15 odsto vozača nepropisno koristi mobilni telefon za vreme vožnje“.

Policijska uprava je „apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu odgovorni, savesni i da striktno poštuju sve saobraćajne propise“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari