Nepoznati muškarac noću napada žene u Užicu 1Policija u Užicu/Foto:N.Kovačević

Muškarac, čiji identitet još uvek nije poznat, kako Danas saznaje, presretao je, fizički napadao i zlostavljalo poslednjih večeri nekoliko žena u Užicu.

Užičani su, posredstvom društvenih mreža, upozoravali jedni druge na, kako su pisali, „manijaka koji presreće devojke i napada ih na potezu od naselja Aleksića most do Terazija“.

U Policijskoj upravi Užice, Danasu je rečeno da policija traga za napadačem i da su napadnute tri Užičanke.

„Odmah po prijavi da je nepoznati muškarac, u noćnim satima, u različitim delovima Užica, prilazio s leđa trima ženama, stavljao im ruku preko usta, pripadnici policije su pojačali patrole u gradu“, rečeno je Danasu u Policijskoj upravi, ali bez detalja o napadima i posledicama koje su pretrpele žrtve.

O događaju je, dodaju u policiji, „obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Užicu, po čijem nalogu policija preduzma sve mere i radnje i intenzivno traga za napadačem“.

Nepoznati muškarac noću napada žene u Užicu 2
Užice, Aleksića most/Foto: Ana Milošević

Iako se o napadima govori tek proteklih dana, jedna od naših sagovornica, koja želi anonimnost, kaže da je „za prvi takav slučaj čula još pre oko jednog meseca“.

„Napadnuta je moja drugarica u Bosanskoj ulici, oko pola sata posle ponoći. Vraćala se kući s posla. Čovek je imao kapuljaču, bio je sakriven i napao ju je bez ikakvog razloga. To je bio ozbiljan napad, davio ju je i naneo joj ozbiljne povrede glave. Odustao je tek kada je naišla jedna žena koja je pozvala policiju“, sveodoči naša sagovornica i navodi da je taj napad prijavljen policiji.

Druga naša sagovornica kaže da zna za još jedan napad, koji se, kako objašnjava, dogodio pre desetak dana, u blizini iste lokacije.

„Situacija nije bila tako ekstremna i ta devojka napad nije prijavila policiji. Ne želimo da otežamo rad policije, ali želimo da upozorimo ljude da se čuvaju, da čuvaju svoju decu“, rekla je za Danas ova Užičanka.

Napad na plaži

Užičani, koji žive na Aleksića mostu, kažu za Danas da su čuli za ove napade i navode da „znaju da se još jedan dogodio na gradskoj plaži“. Posebno ih brine to što su čuli da je „napadač nasrnuo na jednu devojku usred dana, između 16 i 17 časova. Kažu, oprezni su i nadaju se da će policija uskoro pronaći napadača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari