Užički "Milamara Fest" čuva sećanje na Miška Milosavljevića 1Foto: Božidar Fotografija

Humanitarni Milamara fest, prošle godine nastao je skoro spontano, iz velike želje prijatelja preminulog Milomira Miška Milosavljevića da sačuvaju sećanje na čoveka koga su zbog bezbroj umeća i veština neki zvali „direktor svemira“.

„Kada je on tu, svi samo rade svoj posao, a Miško rešava probleme. Pronalazi žice za gitare, zalemi šta treba, namesti savršen ton, poveže kablove, namesti opremu. Ćuti i radi, dok sve ne bude perfektno“, kažu njegovi prijatelji i saradnici muzičari, a potvrđuju i kolege sa TV5.

„Miško je na TV 5 došao već 1994. godine. Bio je sinonim za većinu ljudi koji su se dugo tu zadržali, a to znači puno kreativnosti i lucidnosti, uz pomoć „štapa i kanapa“. Ekipa koja je proživela zajedno mnoge svadbe i sahrane, ostala je povezana da priskoči na poziv u pola dana i noći. Miško nas je na žalost okupio, a da sam nije prisutan, ali sam ubeđena da je „Milamara FEST“ baš po njegovom ukusu, sa bendovima iz grada, dok se njegovi prijatelji u publici prisećaju anegdota i vremena provedenog zajedno”, kaže Slađana Vasiljević, nekada novinarka TV5.

Pamti se i da je, kada se nije trudio da dostigne savršenstvo u zvuku tuđeg instrumenta ili televizijskoj slici, bio u zagrljaju sa gitarom. Neke bendove je osnovao, u nekima svirao, druge „terao“ do savršenog zvuka.

Užički "Milamara Fest" čuva sećanje na Miška Milosavljevića 2
Miško sa prijateljima/Foto: Predrag Popović

„Festival se ove godine nekako sam nametnuo zbog svih onih koji su otvorenog srca došli prošle godine. Svi su imali želju da se to nastavi. „Koherentni konji“ su pokrenuli inicijativu a svi ostali su se odmah složili“, kaže jedan od muzičara koji orgaizuju Milamara fest Predrag Popović.

Prema njegovim rečima, ove godine, ideja je da se osim Milomira Miška Milosavljevića, svi zajedno sete i ostalih prijatelja sa kojima su delili scenu, a prerano su ih napustili.

Ove godine, u petak 26. avgusta, nastupiće bendovi Nikad spremni, Rock almanah, Lude žene, Đorđe Vasić bend, Koherentni konji, KV family, Užička republika i Moondance.

Užički "Milamara Fest" čuva sećanje na Miška Milosavljevića 3
Foto: Božidar Fotografija

Festival je humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac je, kao i prošle godine, namenjen Miškovoj porodici. Koncert će biti održan u Gradskom kulturnom centru, od 20 časova.

Filip Baralić, direktor Gradskog kulturnog centra, kaže da ga osim plemenitog cilja koncerta, raduje i to što on neguje stari užički rokenrol.

„Ideja je da Milamara fest preraste u tradiciju i država se poslednjeg petka u avgustu. Posebno mi je drago što okuplja bendove, od kojih neki ovde nisu nastupili i više od deset godina“, kaže Baralić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari