Užički učenici koji nisu mogli na ekskurziju jer je vozaču autobusa istekla dozvola ipak su otputovali na dvodnevno putovanje 1Foto: Beoinfo (arhiva)

Učenici pet odeljenja osmih razreda Osnovne škole „Nada Matić“ sinoć su se vratili sa dvodnevne ekskurzije, od koje su u subotu ujutro morali da odustanu, zbog propusta agencije čijim autobusom je trebalo da krenu na put.

Ipak, već u nedelju krenuli su u obilazak Kraljeva, Vrnjačke Banje, Đavolje Varoši i Niša. Učenici su prethodne subote već bili u autobusima ispred stadiona „Radomir Antić“, kada se ispostavilo da polaska neće biti.

Prema rečima direktorke škole „Nada Matić“ Ivane Cvetković turistička arencija „Sim turs“ koja je organizovala ekskurziju, angažovala je jedan svoj i autobus agencije „Feral travel“.

„Učenici su već bili u autobusima, a saobraćajna policija je došla da proveri tehničku spravnost vozila i dokumenta vozača. Oba autobusa su bila potpuno ispravna, ali ispostavilo se da je vozaču „Feral travela“ istekla vozačka dozvola. Nikoga ne napadam, niti branim, ali čoveku je bilo jako teško zbog toga“, objašnjava direktorka škole za Danas.

Dva sata niko od prisutnih nije odustajao od ekskurzije, a policija je strpljivo čekala dok su zajednički pokušavali da pronađu drugog vozača.

„Svima je bilo jako važno da se učenici ne razočaraju, da ipak krenu na put. Ipak, to nije bio lak zadatak, jer vozač koji vozi đake na ekskurziju mora da ispunjava posebne uslove. Morali smo da odustanemo, ali nismo otkazali, već odložili putovanje“, kaže Cvetković.

U međuvremenu, neki roditelji su pokušavali da pronađu rešenje, drugi su negodovali, ali niko od njih nije želeo da javno komentariše slučaj.

„Sada, kada je sve u redu, mogu da kažem da smo bili jako razočarani, ali da to nije ništa u poređenju sa osećanjem koje su imala naša deca. Ipak, važno je da se sve dobro završilo i da su se sa ekskurzije vratili zdravi i sa lepim uspomenama“, kaže jedna majka osmaka za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari