Užički Zavetnici: Nova staza kod Medicinske škole još jedan projekat kome je već potrebna sanacija 1Foto: Zavetnici

Užički odbor Srpske stranke Zavetnici je zatražio od lokalne vlasti da hitno sanira stepenice na stazi kod Medicinske škole u tom gradu, jer su one već oštećene, iako su izgrađene prošle godine i plaćene šest miliona dinara.

Dužina staze je, navode Zavetnici, oko 300 metara i površine 560 kvadrata, uz deo sa rampom za kretanje dečjih kolica i osoba sa invaliditetom.

„Pored krunjenja stepenica, rampe na mnogim delovima nisu praktične za osobe sa invaliditetom, jer su veoma uske i strme“, ističu užički Zavetnici.

Za vreme sadašnje vlasti, dodaju, „mogli smo da vidimo „uraganske“ grobnice koje se raspadaju, puteve koji pucaju brzo nakon završetka radova, bazen koji je pukao, a da nije pušten u rad“.

Stepenice i staza su, ocenjuju, „još jedan projekat koji će u skorije vreme morati da se popravlja i to, naravno, opet novcem iz gradskog budžeta“.

„Da li se i ovde štedelo na kvalitetu betona i količini armature, postaje večito pitanje nad pitanjima“.

„Zahtevamo od gradskog rukovodstva da hitno reaguje i da sa izvođačem radova sanira oštećenja, nastala zbog lošeg kvaliteta radova, kako bi građani Užica dobili ono što zaslužuju – sigurne, bezbedne i funkcionalne stepenice“, poručuju Zavetnici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari