Užički Zeleno-levi front najavio protest protiv nasilja 1Foto: N. Kovačević

Užički odbor Zeleno-levog fronta je najavio da će se njegovi članovi okupiti večeras (petak, 12. maj) u 18 časova, ispred Skupštine grada, i protestovati zbog nasilja u zemlji.

U najavi se objašnjava da se protestno okupljanje organizuje jer vlast nije reagovala na zahteve građana sa protesta „Srbija protiv nasilja“, koji je održan u Beogradu.

„Moramo se izboriti da se tragični događaji koji su u crno zavili naše društvo nikada više ne dogode. Srbija mora napraviti odlučan zaokret i, umesto promovisanja nasilja i mržnje koje traje deceniju, okrenuti se solidarnosti, saosećanju i brizi za sve ljude“, navode u užičkom odboru Zeleno-levog fronta.

„Na prvom protestu „Srbija protiv nasilja“, na kome se“, dodaje se, „okupilo više od 50 hiljada građana, izneti su jako razumni zahtevi koji su precizno i konkretno koncentrisani na to da se ovakve tragedije nikada više ne dogode“.

„Užički odbor Zeleno-levog fronta večeras će se okupiti ispred zgrade Skuštine grada u znak protesta, jer se vlast oglušila o zahteve i nastavila da deli građane i podstiče nasilje“, pručuju iz tog odbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari