Vakcinisani građani Srbije i Mađarske od sutra preko granice bez testa i karantina 1Foto: Beta/Uprava carina (arhiva)

Građani Srbije i Mađarske koji su vakcinisani protiv korona virusa od sutra će moći preko granice bez testa i karantina, dogovorili su danas šefovi diplomatija dve zemlje, Nikola Selaković i Peter Sijarto (Peter Szijjarto).

Ministri su danas usaglasili sporazum prema kojem Srbija i Madjarska prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji gradjana, bez obzira koju su vakcinu primili, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu.

Selaković je rekao da sporazum stupa na snagu sutra, 30. aprila i omogućiće vakcinisanim gradjanima dve države da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obrnuto, bez testa i karantina.

„Imao sam priliku da putem telefona razgovaram sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i usaglasili smo sporazum izmedju dve države koji će koliko sutra stupiti na snagu i koji omogućava vakcinisanim građanima Srbije da idu u Mađarsku i takođe vakcinisanim građanima Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju“, rekao je Selaković.

Kako je dodao, usluge koje su ograničene vakcinacijom, odnosno koje zahtevaju vakcinaciju, u ovom trenutku postoje u Madjarskoj i biće dostupne i našim građanima ukoliko su vakcinisani i poseduju taj sertifikat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari