Vakcinu primio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić 1Foto: Pres služba Grada Bora

Borskom Domu zdravlja stiglo je 450 doza vaccine I kao u većini gradova Srbije i u Boru je juče startovala masovna imunizacija.

Na vakcinalnom punktu u Klubu za stara lica formiranom za potrebe masovne imunizacije juče je prvu dozu Sinofarm vakcine primilo više od 200 prijavljenih građana i uglavnom su to bili stariji od 60 godina. Vakcinacija je nastavljena danas, a među vakcinisanima je i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ovaj sistem pokazuje da svi građani imaju pravo da prime vakcinu i time zaštite sebe od ove bolesti, jer jedini način da pobedimo koronu jeste upravo masovna imunizacija. Siguran sam da je teško vreme iza nas, a sada je vreme da zaštitimo svaki život što ćemo i uraditi primanjem vakcine. Iskoristio sam svoje građansko pravo, primio vakcinu nakon dva dana od prijave i smatram da je ovo pravi put kojim ćemo pobediti ovu opaku bolest– izjavio je nakon vakcinacije gradonačelnik Milikić, istovremeno pozivajući sve Borane da se priključe masovnoj imunizaciji, „jer će vakcinisanje ubrzati stvaranje kolektivnog imuniteta“.  

Prema rečima Milikića veliki broj Borana se putem portal eUprava prijavio za neku od tri ponuđeme vakcine i on očekuje da će narednih dana odziv biti i veći.

Najavio je i da će Grad za sve građane i meštane okolnih sela koji nisu u mogućnosti da dođu i prime vakcinu, obezbediti besplatan prevoz do punkta za vakcinaciju.

Inače, prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara u Boru je evidentirano 18 novoinficiranih, oporavilo je 15 osoba, pa je na teritoriji grada 95 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima, od 31 hospitalizovanog bolesnika 26 je pozitivno na virus. Juče je u kovid ambulanti obavljeno 26 prvih i 15 kontrolnih, a na prijemnim bolničkim odeljenjima 34 pregleda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari