Vanredna situacija u delu Priboja zbog požara na Crnom vrhu 1Ilustracija Foto: MUP

Na Crnom vrhu u opštini Priboj, vatrogasci su i danas angažovani na gašenju požara koji je na izuzetno nepristupačnom terenu zahvatio oko 300 hekatara niskog rastinja i šume.

Na terenu je 25 vatrogasa sa osam vozila koji i danas nastavljaju sa gašenjem vatre, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Izuteno težak teren otežava rad vatrogasaca kojima pomažu i radnici Srbijašuma, dodali su u MUP-u.

Zbog požara, opština Priboj proglasila je juče vanrednu situaciju u mesnim zjednicama Rača, Banja i Kratovo, objavljeno je na sajtu opštine Priboj.

„Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj na lokaciji Crni vrh, radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava, radi otklanjanja posledice nastale usled elementarne nepogode požar“, navodi se u odluci.

U odluci je navedeno da je vanredna situacija proglašena jer požar naneo štetu većih razmera, i zbog ugroženosti stanovništva i imovine.

Dodaje se i da radom sistema zaštite i spasavanja i drugim snagama koje učestvuju u zaštiti i spasavanju, rukovodi i koordinira Opštinski štab za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari