Vantelesna oplodnja i “klasika” umesto estrade 1Foto: vikipedia

U Boru ove novogodišnje noći izostaće koncert na otvorenom budući da su na predlog predsednika Opštine Živorada Petrovića, dva miliona dinara namenjena za koncert, prebačena u Fond za populacionu politiku, čime se povećavaju sredstva namenjena za vantelesnu oplodnju parova u Boru.

Na sajtu Opštine Bor navedeno je takođe da je ova lokalna samouprava kao i prošle godine, za kupovinu novogodišnjih paketića deci deci iz socijalno ugroženih porodica opredelila 700 hiljada dinara. Mališanima će paketići biti uručeni uz prigodan zabavni program koji će biti organizovan poslednjeg dana ove godine na platou ispred Doma kulture u Boru.

U susednom Zaječaru, u utorak će koncertom narodnih igara kulturno-umetničkih društava započeti novogodišnje i božićne svečanosti pod pokroviteljstvom Grada Zaječara koje su znatno skromnije nego prethodnih godina. U sredu će u Školi za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac” biti održan Novogodišnji koncert učenika škole, a u četvrtak, 29. decembra na gradski trg u Zaječaru stiže Deda Mraz.

On će mališanima deliti bombone, a u “Novogodišnjoj žurci”, programu koji počinje u popodnevnim časovima učestvuju članovi dramske i muzičke radionice Dečjeg centra, deca iz Predškolske ustanove “Đulići” i glumci zaječarskog pozorišta koji će izvesti predstavu “Novogodišnji urnebes”. Organizovanog dočeka Nove godine neće biti, navodi se na zvaničnom portalu Grada Zaječara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari