Član Opštinskog odbora DS-a u Pirotu advokat Srđan Mitić juče je na konferenciji za novinare optužio lokalnu vlast za nenamensko trošenje para iz Fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine u opštini. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić to demantuje i kaže da su na Program korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine dobili saglasnost Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje.

– Ovaj program je donet bez odgovarajuće odluke. O tome se SO nije izjasnila niti je konsultovana, već samo Opštinsko veće. Reč je o šest miliona dinara koje Ministarstvo daje opštini Pirot na ime poverenih poslova. U tom programu se vidi da će trećina tih sredstva, odnosno 1,9 miliona dinara biti utrošeno za rekonstrukciju parkovskih površina oko zgrada na keju, a u jednoj od tih zgrada živi predsednik opštine. Prema mišljenju resornog odbora DS-a ova sredstva nisu iskorišćena kako treba i koriste se prema ličnim interesima, tvrdi Mitić, dodajući da su o svemu ovome uputili i dopis Sekretarijatu Ministarstva životne sredine.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da mu je žao što „Opštinski odbor DS-a u Pirotu nema nikakve relacije sa svojom centralom“.

– Da imaju, znali bi za dopis koji smo 3. marta dobili od državnog sekretara u Ministarstvu za životnu sredinu Bojana Đurića. Tim dopisom nas obaveštavaju da su saglasni sa našim predlogom. Mislim da je svaki drugi komentar suvišan. Opštinsko veće je ovlašćeno od strane Skupštine i na osnovu zakona donosi taj program. Ova sredstva još nisu korišćena i predviđaju se za 2010. godinu. To je novac iz budžeta opštine. Dakle, ovo su vrlo paušalne i neargumentovane izjave kojih će verovatno, posle izlaska DS-a iz lokalne vlasti, biti i u narednom periodu, kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari