Vasilić: Vlast uspostavila sistem koji proizvodi korupciju

Ministarstvo pravde reagovalo na tvrdnju članice Saveta za borbu protiv korupcije da je Srbija najkorumpiranija zemlja u Evropi

Ostavite komentar


  1. A pre 2012. godine korupcija nije postojala? I nije korupcija problem, koji je napravio SNS, DS, KPJ ili bilo ko, nego je ona problem mentaliteta balkanskog naroda. Ko od nas nema drugara u upravi bilo cega, koji mu moze uciniti ovo ili ono, ko ne bi preko veze tavrsio svoje poslove, ko ne bi „castio“ nekoga, samo da mu uradi nesto? I onda se ocekuje, da neko od nas, koji se domogne fotelje, preko noci postane posten? Sto je skoro najgore: korupcija postoji i na zapadu (pouzdano znam, posto sam clan jedne Bavarske konzervativne stranke u Nemackoj), i to ne u maloj meri, ali su tamo bar toliko pametni, da cute i uzivaju, dok Balkaneros smatra, da se time mora hvaliti na sav glas i pokazati, koliko je mocan, spretan i pametan. Dok drustvo i svaki gradjanin korupciju ne pocne smatrati kao zlocin, za koji se moze zaraditi 15 godine zatvora, nece politika ispraviti taj karakterni deficit uma.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.