Vasiljević: Niste nezavisan novinar ako idete na političke proteste

Ostavite komentar


  1. Delovali ste mnogo visprenije i inte<ligentije u TV duelu, dobro bi bilo da tamo nema Informera i Pinka, samo gde Vucic ide tu je obavezno prisustvo svih medija , a pitanja postavljaju bliski SNS-u

    1. Kako je izgledao tekst poruke koji ste poslali urednicima u Srbiji,nakon saobracajne nesrece u kojoj je ucestvovao si DJ Zeksa(Zeljka Mitrovica).Nesto kao:Budite blagi prema Zeljkovom malom?!

    2. Gospođica Vam je delovala „visprenije, inteligentnije..???
      Pošto roze kanalizacioni kanal ne gledam, a na Insajder debati, gospođica je pokazala raskošni botizam (koji je po definiciji primitivan), mogu samo da pretpostavim da je na roze kanalu doživela botovski vrhunac.
      Od silnog fotografisanja vođe, jer to joj je jedina funkcija, gospođica je zanemarila činjenicu da su protesti građanski, a novinari su valjda građani, te je stoga, njihovo prisustvo na njima potpuno legitimno.
      PS
      Budući da sam žena, zamolila bih redakciju Danas-a da me ne maltretira prenošenjem gospođicinih nebuloznih izjava. Pustite je da fotografiše vođu, u tišini. Valjda bar to dobro radi.
      I ne, nisam agresivna, samo burno reagujem.

      1. Kao obican covek imam pravo da pogresim, neemam nista protiv vase reakcije

  2. Bravo gospodjo bravo.Pravi novinar uzima interviju u kafani od Jovice Stanisic u trenutku streljanja premijera. Pravi novinar je realan i ne pripada novim ideologijama vec oprobanim starim od 45 koje su dale rezultate i ako mu brat robija ko zaverenik u ubistvu premijera on realno pise i ne hvali sendvicare vec vlast.

  3. Gospođo Vasiljević, imate li pri ruci spisak sa novinarima koji idu na proteste? Možda mogu nekom da posluže.

  4. Sa ovom gospodjom putovao sam gotovo mesec „djindjibusom“ Srbijom 2000. godine. Nije bila ovako predana Zoranu Djindjicu, kao sto je sada Aleksandru Vucicu. Ali i tada je se u njenom ponasanju osecala pritajena agresija koja je sada uz samodrsca eskalirala.

    1. Eh, tada je bila 20 godina mlađa. Sada se već stavlja prst na čelo i razmišlja šta ću sutra, ako ne budem dovoljno savijena? I sigurna je da joj je ovo poslednje uhlebljenje, pa mora da uzme još koju kintu, siguran sam da od penzije neće živeti na način koji bi volela.

    2. Pa izgleda da joj je Vučić dao ono što Đinđić nije hteo. Ocvala baba-devojka mrzi sebe do podne a od podne ceo svet.

  5. A gde da se nezavinsni novinar informiše o situaciji nego na licu mesta. Da čeka da se ta vest pojavi na RTS ili TV PINK?

  6. Pravi novinari uvek istinito izveštava
    U subotu me je pijani čovek udario u stomak na terazijama.
    Danas na naslovnoj strani jednih nazovi novina ga predstavljaju kao žrtvu
    Kunem se u porodicu da govorim istinu
    Pa sada recite da li sam ja fašista i nasilnik ili su ti koji su tako izvestili na naslovnoj strani novinari?
    Pritom taj pijani gospodin je stavio ruku ispod glave i zaspao dok ga je obezbeđenje čuvalo i molio da ustane.
    Ne mogu vam opisati kakav osećaj gadjenja osećam dok čitam vaše laži i laži s (n)s

  7. Suzana, Suzana, Vi ste nezavisni koliko i Kosovo od Amerike. Kada nemate šta pamertno da kažete, onda je ćutanje zlato a Vi ne možete da ćutite. Takva vam je naprednjačka priroda. Pozdravite Jutku i Simonovića.

  8. Ako ste Vi ospodjo „savetnica“za
    stampu a ne znate sta je „sloboda
    medija“moj savet Vam je:drzite se kutlace i stednjaka jer cete
    u kuhinji ,postici veci uspeh od
    politike,za koju ste „tabula rasa“.
    Nije cudo sto vas Sef,ne razume
    sta je sloboda medija.

  9. Pametnice naprednjacka, hoce da cuju informacije sa lica mesta od gradjana i lidera jer si savetovala naseg preCednika da mediji samo njega i vase ulizice mogu da prate, da vredja novinare nezavisnih medija a ZABRANILI ste opoziciji da se pojavljuju u medijima sa nacionalnom frekvencijom!. Pametnice, vi ste stvorili medijski mrak da biste vladali kao pacovi u mraku. E, to cemo promeniti a tebe LUSTRIRATI!!!

  10. Šta je sa novinarima koji idu na mitinge SNS,oni su zavisni?Voleo bih da znam ko su žene ispred Skupštine grada,da li je to obezbeđenje,imaju li one radno mesto i radne zadatke i opise radnih mesta,da li su ovlašćene da to rade,da li funkcionišu službe obezbeđenja ili je sve urušeno?

  11. Zasto copor medija prati tvog predsednika koji mitinguje sa Vasim sendvicarima, botovima i privedenim gradjanima, na kojima iznosi lazi i uvrede na racun profesionalnih novinara i opozicije, a ne mogu da prate proteste opozicije!? Gospodjo, ozbiljno ste prolupali i lupetate kao loncic niz stepenice, ma jos gore, kao Zekicka iz VASEG REMA!!!

  12. Gospodja je izgovorila gomilu neistina i plasirala veliki broj neproverenih informacija, a savetnica je za medije dragog nam predsednika.

    1. Ma pusti je, ona je ta ista savetnica za medije koja je dostavila Vucicu onaj podatak da u SAD godisnje pogine 3,2 miliona peraca prozora… istu informaciju je pre toga skinula sa onion.com (tamosnji ekvivalent njuz.net-a). Mozes misliti koliko je kompetentna i pametna. Ja zaista smatram da je jedina prednost ovog taloga na vlasti sto su oni toliko aljkavi i glupi da ce ih na kraju to i dokrajciti, jel tupavost ovakvih izjava ne moze da se meri nicim.

    2. Nije izgovorila neistine vec gluposti? Izlupetala nebuloze, izvrsila fiziolosku potrebu na usta, prezivela I ostala da se valja u svojoj bljuvotini?

  13. Ne postoji nikada nezavisnost ,gospodjice. Stvar je u tome šta onaj ili oni od koga ste zavisni radi(e) ili kakve ideje sprovodi(e), da li za dobrobit društva i države u kojoj živite, ili ne. U tome je sva pamet.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  14. Sta vas cudi ona je placena da laze .Nije istina ono sto vidis ocima vec ono sto objave jovana i gordana i barbara.Sizojeva divna celjada .13 april svi u bg

  15. „Niste novinar ako idete na proteste gde se šalje određena politička poruka“, rekla je Vasiljević za televiziju Prva.
    Može li gluplje? Može, ako treba, a uvek treba.

  16. Svaki novinar nosi svoj krst,a na građanima je da presude da li je častan ili ne.

  17. Kakva gebelsovka!
    A „novinari“ koji idu (pa i „izveštavaju“ kako izveštavaju) na vučićeve skupove u okviru njegove lične promotivne partijske kampanje tzv. „budućnost Srbije“ (u kojoj bezočno vređa narod koji ga kritikuje, preti ljudima, laže , sipa gluposti i idiotske najave, a to svi moramo da finansiramo) oni su „nezavisni“!? I ova vučićeva jadnica, koja sebe očito smatra „nezavisnom“, biće lustrirana, i to među prvima. Samo polako.

  18. Samo da novinari ne budu grubi prema zeljkovom malom, ako moze, kako je zamolio Vucic, e onda su nezavisni…

  19. Novinarima je posao da izveštavaju sa lica mesta a ne da na istim protestima drže govore i iznose svoje stavove po tom pitanju! Znači nezavisnosti nema!

  20. Poštovana G-đo, a šta Vi kao novinar radite u ulozi savetnika Predsednika? I da li ste vi u toj ulozi nezavisni? Vama niko ne može da ospori pravo da zarađujete radeći to što radite, ali ni vi ne možete osporiti pravo bilo kom novinaru da kao građanin, pa i novinar iskazuje svoj stav na protestu. Demokratija umire u mraku, a posao novinara je da bacaju svetlost, a ne da dodatno zamračuju

  21. Ova žena bi morala da shvata svoju direktnu odgovornost za stanje medija u Srbiji, ovim učestalim ispraznim intervjuima samo pokušava da umanji tu odgovornost i prebaci je na nekog trećeg. Karijerista koji gazi preko svega.

  22. Kakav govnijalan mozak! Novinari i postoje zato da objektivno izvestavaju o svim dogadjajima, bez obzira na svoje politicko ubedjenje. Ako vec zauzimate mesto za koje vas ovaj sirotinjski narod debelo placa, bilo bi normalno da savetujete novinarima iz svoje gomile da ne lazu ovom narodu, za njegove pare.

  23. Ako ga ti savetuješ o medijima ovako – čestitam.
    Uspela si da izvedeš Srbiju na ulice i srozala mu rejting na 40%.
    Samo nastavi tako, savetnice.

    1. Zdravorazuman ne moze da poveruje da sveznajuceg psihijatrijskog fenomena, moze neko da savetuje sem donekle Bler, Klinton, Sreder, Merkalova pa i Kurc… Ova velikomucenica je tu da prenosi njegove savete ostalim rektalnim gnjurcima i nepismenim botovskim brigadama?

  24. Ako smo verovali da glupost nije zarazna, ova izjava drage Savete nas je ubedila u suprotno. Žena je ranije delovala prilično bistro, ali je godine druženja sa Vođom i njemu sličnima načisto zaglupaviše.

  25. Ponašanje opozicije je za svaki vid osude, svojim ponašanjem su naneli veliku štetu ovoj zemlji, a samim tim i građanima Srbije, takođe i novinari koji su učestvovali u tome su sve samo ne nezavisni ljudi, isti ti novinari su takođe spremni na sve i njih isto tako treba osuditi kao i sve ostale koji su učestvovali u tome!

    1. Sta reci na ovakav komentar sem da je ljudska glupost bezgranicna? A o saveti-cavki nije ni potrebno trositi reci nit vreme? Podguzna alabajka?

  26. Kakav genijalan mozak! Novinari i postoje zato da objektivno obavestavaju ovaj sirotinjski narod o svim dogadjajima, Ako vec, nazalost, zauzimate radno mesto za koji vas ovaj narod debelo placa, bilo bi vam pametnije da novinarima iz svoje gomile savetujete da prestanu da lazu narodu.

  27. Naravno, Gdjo Vasiljevic.Treba da sede kod kuce i o onome sto im se desava pod prozorom saznaju od zvanicnih biltena SNSa poput Informera,Alo-a…,televizije Pink,Prva,O2 …,koji,posto im novinari ne idu na politicke proteste,veoma objektivno izvestavaju o istima kao i o drugim temama kojima se bave.Mozda da razmislite i prosirite ovu inicijalnu ingenioznost – da nisu objektivni ako idu na kosarkaske utakmice,na rostilj,u setnju Adom ili, ne daj Boze, letuju na hrvatskom ili crnogorskom primorju …..Imate toliko prostora,a ocigledno i volje da nas „usrecite“ nekim novim nakaradnim shvatanjima o nezavisnosti novinara.Sve bi to bilo okej da niste,o Boze pomozi,savetnica za medije.Ma bravo!!!

  28. Citam vest slon ubio coveka, a pojeli ga lavovi. Zasto se to desilo? Pa bio covek na pogresnom mestu u pogresno vreme, a i radio je protiv zivotinja inace. Dakle, tu nikakve price i opravdanja ne pomazu kad stigne slon koji je samo posledica pogresnog ponasanja. Moze neko da zamislja da je iznad zakona ljudskih i Bozjih, ali takav zaista ne postoji, kad tad stize naplata.

  29. A ko je vas, gospođo, ovlastio da delite ateste ko jeste, a ko nije nezavisni novinar? Po vašoj (presmešnoj) teoriji, ako novinar ide na proteste opozicije onda nije nezavisan. U redu. Ali onda po (vašoj) logici stvari, nezavisan je samo ako ide na plaćene sendvičarske mitinge i kontramitinge koje vlast organizuje?!
    Hvala vam, ali nemojte više da teoretišete, može?

    1. U kuhinji za pripremu i serviranje lazi, nesto je zatajilo pa spin-majstor, demagog, manipulator i obicna varalica je poceo da istura ovu starletu amoralnu bezmozgasicu u prve borbene redove? Sto se vise saveta- starleta eksponira u javnosti, sve vise razotkriva i ogoljuje vlast politickog kupleraja i vrhovnog poglavara istoga? Bas je simptamaticna ova podguzna protuva, pa neka je nek bljuje gluposti jer to je i modus bagre kojoj pripada? Njeno blebetanje je samo za plitkoumne i zatrovane medijskom propagandom samokrunisanog i njegovih medijskih smradova?

  30. Gospodjo, vreme je da se uozbiljite. Pravac aerodrum dok još ima mesta u vazduplohovima.

    1. Takva gnjida se brzo presalta? Nema tu morala, savesti, karaktera i dostojanstva? Ali majmun i u svili je majmun?

  31. Ma, nezavistan si po bilo kom osnovu samo ako si protiv bezumne vladavine gospodara sendvičara Aleksandra Vučića i imaš moralne hrabrosti da to javno izjaviš…. Ovo je referendumsko pitanje Razum i Sloboda, sa jedne strane i Bezumlje i Diktatura sa druge…. I prestanite više da lupetate gluposti ili ih ograničite na vaše realiti medije…..

  32. Hoće li se jednog dana napraviti lista svih političkih preletača, koji zarad šake novca prodaju svoju dušu, svoju čast, svoje du.e, onome ko najviše plati? Zar je moguće da neko sa istim žarom zastupa dve dijametralno suprotne politike, jednu demokratsku i jednu autokratsku? Ljudi, ne razumem kako imate uopšte obraza da se pogledate ujutro u ogledalo. O časti i poštenju govore oni koji su u toku života promenili više političkih stranaka nego pari obuće. Gospođa, ili gospođica na koju se tekstu odnosi je samo jedna u moru takvih, počevši od najnižih slojeva lokalne samouprave i mesnih zajednica, pa naviše.

  33. nikada nije bilo toliko neprofesionalizma, nestručnosti i toliko dezinfomacija u medijima kao danas

  34. jasno kao dan,nazalost.ostrascenost politicka,nema korektnog izvestavanja

  35. Ovi naprednjaci kao da boluju od simijanskog virusa, malo im im fali do retardacije i mutavila.

  36. kad vlast ne poštuje ustav onda je pobuna sveta dužnost svakog poštenog čoveka kaže:

    Pa šta ako novinari du na proteste opozicije ili na predstave vlasti? Valjda i oni imaju neke svoje političke stavove, vrednosti i uverenja. Uopšte nije problem gde novinariu idu ili ne idu nego je problem što jedna politička bagra jaše i siluje ustav Srbije a savetnica bi morala na napamet nauči ustav Srbije posebo član 50 i član 51 koji glase:

    Sloboda medija

    Član 50

    Svako je slobodan da bez odobrenja, na način predviđen zakonom, osniva novine i druga sredstva javnog obaveštavanja.

    Televizijske i radio-stanice osnivaju se u skladu sa zakonom.

    U Republici Srbiji nema cenzure. Nadležni sud može sprečiti širenje informacija i ideja putem sredstava javnog obaveštavanja samo ako je to u demokratskom društvu neophodno radi sprečavanja pozivanja na nasilno rušenje Ustavom utvrđenog poretka ili narušavanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, sprečavanja propagiranja rata ili podstrekavanja na neposredno nasilje ili radi sprečavanja zagovaranja rasne, nacionalne ili verske mržnje, kojim se podstiče na diskriminaciju, neprijateljstvo ili nasilje.

    Ostvarivanje prava na ispravku neistinite, nepotpune ili netačno prenete informacije kojom je povređeno nečije pravo ili interes i prava na odgovor na objavljenu informaciju uređuje se zakonom.

    Pravo na obaveštenost

    Član 51

    Svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obaveštavan o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju.

    Svako ima pravo na pristup podacima koji su u posedu državnih organa i organizacija kojima su poverena javna ovlašćenja, u skladu sa zakonom.

  37. Većinu beogradskih protesta sam ispratio posredstvom TV Šabac ili preko fb prenosi.
    Svako ko želi istinitu informaciju mora biti tamo, ako je novinar, jer ako bi se informisao posredstvom vučićevskih medija, imao bi potpuno krivu sliku, državni medij RTS o tome skoro da i ne izvještava, sve to je sračunato sa ciljem da se opozicija predstavi kao neprijateljska i u isto vreme nacionalistička, što je nonsens, jer ne možete biti u isto vreme strani plaćenik i srpski nacionalista.
    Priče o testeri i vešalima služe da se pokriju činjenice o naprednjačkim Jutkama i Dinama, koji su uradili sve za šta se optužuje opozicija u namjerama.
    Niko iz opozicije nije palio kuće ,ni pokušao ubistvo, niko nije ucenjivao svoje saradnice i slao im hiljade SMS poruka.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.